dimarts, d’octubre 20, 2009

Homologació de llibres de text?

Fins fa no gaires anys, els llibres de text que es podien utilitzar en l'àmbit dels centres educatius havien de rebre l'autorització administrativa corresponent. No recordo si era la LOCE o la LOE va eliminar aquest requisit. Així, doncs, ja no és necessari passar per l'homologació administrativa del llibre de text, i cada editorial pot fer el que més li convingui.

No és que sigui partidari d'aquesta antiga homologació, però vist l'exemple que ve a continuació (feu clic a sobre la captura de pantalla per a veure-la gran), potser caldria repensar-se quins materials s'utilitzen, no?

Font: Digital - Text

6 comentaris:

Sylvie ha dit...

Em sembla indignant, sexista, masclista, antiquat, cursi, de poca categoria, tendenciós, groller, vergonyós...
Només es pot explicar la motivació aixi? què és ? un acudit mal explicat això?
Em pregunto si les escoles i els professors tenen en compte aquestes coses quan trien els llibres de text a seguir durant el curs.
Gràcies per compartir-ho.

@jrosell ha dit...

Impressionant. No ho he pogut deixar passar. Aquí hi ha respostes com aquestes que mereixen un 10.
http://postly.elnostreraco.com/possible-pregunta-dexamen-en-base-als-materia

SamRam ha dit...

Realment indignant. Quan expliquin la reporducció que farán ? dibuixaran els spermatozoos com abellets que van a la flro que fa mes bona olor?
Molt digital i molta ostia per posar continguts així...

Anònim ha dit...

A mi m'escama més que es compari el potencial amb la motivació o sigui un fenomen subjectiu com la motivació amb un paràmetre físic objectiu com el potencial.
Primer preocupem-nos per els continguts no?

Joan ha dit...

Primer de tot, felicitar-te per aquest post. Ja era hora que algú es mirés aquesta mena de Bíblia que el departament d'educació reparteix pels centres educatius anomenat Digital-Text.

Després de passar-se mesos parlant de l'instrument, és a dir, la digitalització de l'educació, algú comença a parlar del contingut. Jo vaig tenir la sort d'accedir als materials complerts i hem vaig quedar esgarrifat i indignat pel contingut. Hem considero un apassionat de la Tecnologia i a demés en sóc professor, per això, no suporto que els analfabets digitals, alguns d'ells dirigeixen el departament, confonguin tecnologia amb una caricaturització dels continguts, com és en el cas que ens ocupa.

Utilitza les eines digitals?, Sí. Però fer-ho de forma professionals, amb equipaments de qualitat, no portàtils de joguina, infraestructures ben fetes i continguts de qualitat.

Això em recorda els pobres que buscaven or a les muntanyes. De fet, qui es fa fer ric era el que venia les pales.

I qui ven les pales en aquesta història ?, mireu els col·laboradors d'aquesta empresa : Microsoft, Toshiba, PromoCaixa, i Smart (el de les pissarres digitals). http://www.digital-text.com/es/partners.htm

Res més a dir.

Eloy ha dit...

Una vergonya, tant en el contingut científic com en l'exemple triat.