diumenge, de setembre 06, 2009

Inici de curs. Les claus del curs escolar

Doncs ja fa quatre dies que el setembre ha arribat i hem tornat a la feina. Em disculpareu la pausa que he fet aquest estiu, però després de les oposicions, un fi de curs frenètic a la feina, i l'esgotament de tota la feina que havia fet els últims temps em van deixar fora de joc.

Ara retorno, i per començar, unes idees breus del que serà el curs escolar, segons la meua opinió.

1.- Entren els ordinadors a les aules ordinàries. Amb el Pla ZP d'introducció dels ordinadors a cinquè de primària a tota Espanya, i la particularitat catalana, s'inicia una nova època als centres educatius. I com sempre, hi haurà centres que se'n sortiran i centres que no, però això ja passa ara. Sense ordinadors, hi ha centres que són verdaders exemples d'eficàcia i eficiència i d'altres que, malgrat la gran quantitat de recursos són autèntics nius del que no hauria de ser l'educació. Més endavant ja analitzaré els diferents aspectes que poden influenciar en aquesta idea.

2.- La grip A. Tinc la sensació que hi haurà una afectació en els centres escolars bastant menor del que s'està donant a entendre. Vaja, que s'està exagerant molt, i que, tot i que alguns centres resultaran molt afectats, no serà necessari tancar més d'una o dues escoles. Això si, les notícies seran sensacionalistes. Ja veureu quin tractament se li donarà al primer nen que mori per la grip A i que estigui escolaritzat. Serà un espectacle mediàtic digne de La Noria amb incorporació dels majors opinadors del país, amb Belen Esteban al davant.

3.- Desenvolupament de la Llei d'Educació. Un cop aprovada la llei, ara caldrà desenvolupar-la. Veurem per quins camins anirem, però continuo dient el mateix que deia abans de la seva aprovació. Em sembla una bona llei, però ara en cal fer un bon desenvolupament.

4.- Congelació dels sous dels funcionaris. No vull cridar al mal temps, però em sembla que és una decisió que els governants acabaran prenent. I és que ja se sap, en temps de crisi, el funcionari té el sou assegurat i cal congelar-li. El que poca gent pensa és que quan la gent fa diners a grapats, el funcionari continua en el seu sou.

I aquestes són les quatre idees bàsiques que marcaran el nou curs. I si no, només cal que esperem a arribar a final del trimestre per a fer una valoració.

Comencem?

1 comentari:

Anònim ha dit...

QUANTA RAÓ!!!!
mar