divendres, d’abril 17, 2009

Descobrint el sistema operatiu de qui visita aquest blog

Des que vaig obrir un compte a google analytics l'analisi de les visites al meu blog és d'allò més senzill i complert. Aquests dies he descobert que pots veure des de quines xarxes corporatives et visiten.

He vist que em visiten sobretot des de "telefonica
espana" i des de la xarxa telemàtica educativa de Catalunya. Cosa que és d'allò més normal, ja que la majoria d'usuaris tenen conexió de telefònica i a més, en ser de temàtica educativa, un pot pensar que alguns docents visitaran el blog des del lloc de treball.

Però he descobert que en setena posició hi apareixen les entrades fetes des d'una xarxa corporativa d'una multinacional, com podeu veure en la captura de pantalla adjunta, es tracta de "t-systems spain corporate network". M'ha sorprés que des d'aquesta xarxa la durada de les visitis sigui molt més gran que la mitjana del blog, superant de llarg els 4 minuts.
He vist que aquesta multinacional que dóna servei de suport a molts centres educatius de Catalunya i m'ha picat la curiositat. Aquesta multinacional, teòricament, ha de donar servei de suport per a Windows i Linkat. Bé, doncs imagineu-vos quina impressió ha de donar veure com el 100 % de les visites rebudes en aquest blog des de la xarxa corporativa "t-systems spain corporate network" s'han fer exclusivament des d'ordinadors que funcionen amb ... Windows. Amplieu la captura de pantalla i ho veureu més que clar.

Amb exemples així, quina idea ens hem de fer els usuaris no experts?

Per cert, el tercer comentari d'aquest post va ser realitzat des d'una IP de "t-systems spain corporate network" després d'haver fet més de 240 "clics" en el meu blog.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

"Aquesta multinacional, teòricament, ha de donar servei de suport per a Windows i Linkat. Bé, doncs imagineu-vos quina impressió ha de donar veure com el 100 % de les visites rebudes en aquest blog des de la xarxa corporativa "t-systems spain corporate network" s'han fer exclusivament des d'ordinadors que funcionen amb ... Windows. Amplieu la captura de pantalla i ho veureu més que clar"

Que vosl dir amb aixó? no entenc el comentari? que aquesta multinacional està obligada a fer servir linkat?

Anònim ha dit...

molts cops et segueixo desde casa. Allà faig servir Mac OS X i ubuntu.

Per cert, sóm Microsoft Gold Partner i els equips que ens proporcionen fan servir aquestes tecnologies. Tenim software específic que no acaba de funcionar bé en d'altres plataformes (si ho escric és perque ho he comprovat)

Anònim ha dit...

els tècnics d'educació tenim mobilitat, per tant no podem postejar desde l'adreça corporativa (de fet baixem poc per BCN i, allà; no punxem els nostres portàtils)

Potser ha estat algú de SAU.

Em pots contar entre els de Mac OS X ;)

Unknown ha dit...

que en educació es faci servir el linkat i s'hagi d'instal.lar no vol dir que l'empresa nomes es dediqui a educació. Amés en el cas que u fes dubto molt que cap tècnic es fiques linkat