divendres, de desembre 19, 2008

Twitter a les escoles i instituts.

Darrerament, amb l'explosió real de les xarxes socials, s'està parlant molt del microblogging. Es publiquen nombrosos articles sobre les diferents xarxes.

Una de les "estrelles" d'aquest últim any és sens dubte Twitter.Un entorn de microblogging on cada usuari fa la seva intervenció amb un màxim de 140 caràcters. Amb aquesta limitació, l'enginy s'aguditza i s'exposen idees que després es poden desenvolupar en altres espais com els blogs o àlbums fotogràfics o qualsevol eina que l'usuari cregui convenient.

Però com va començar Twitter? Doncs de la mà d'una petita empresa a California. Allà es va crear un servei que van utilitzar els seus empleats per a comunicar-se internament.Un any més tard van decidir obrir el servei i l'èxit va ser espectacular.

Avui en dia, Twitter és una font d'informació de primera magnitud. Realment te n'assabentes de les coses abans que els mitjans tradicionals ho publiquin. I evidentment, tens la visió d'una persona, no només d'un "mitjà empresarial".

Fa temps que estic pensant en com s'hauria d'organitzar un centre educatiu 2.0. I no tinc cap dubte, Twitter és una eina de conversació fonamental en aquesta organització. I fixeu-vos que he parlat de conversació, i per tant, d'alguna cosa bidireccional. Als centres ens interessa difondre allò que creiem convenient, però cal escoltar també les famílies.

En un article posterior, ja us explicaré algunes possibles aplicacions que em venen al cap així, de sobte, sense pensar-hi gaire.

Per cert, ja fa temps que tinc el meu canal a twitter. Aquí el teniu.

1 comentari:

Unknown ha dit...

A veure quan el Departament crea serveis com aquest als seus servidors. Identi.ca és un servei de microblocs de programari lliure, amb la qual cosa, pots tenir-lo als teus servidors i no deixar les dades personals a tercers.