divendres, de juliol 18, 2008

La Flor de sal

Fa uns mesos vaig anar a l'agrobotiga d'Amposta i vaig veure uns envasos amb un producte etiquetat amb el nom de "flor de sal". No sabia ben bé el que era, però com m'agrada provar totes aquestes coses que van sortitn, vaig agafar-ne un paquet.

En molts dels plats que anem cuinant a casa, tot i que últimament no cuinem massa, acabem posant la flor de sal enlloc de la sal comú que comprem al súper. La diferència? Tot i que no sóc cap expert, diria que si que es potencien els sabors i a més, en ser una sal més gruixuda, tens aquella sensació agradable del "crec crec" a la boca.

El preu és molt diferent, també és veritat, però realment val la pena. Mentre que un quilo de sal "normal" te pot costar 60 cèntims en algun dels supermercats de la ciutat, un paquet d'aquesta flor de sal et pot costar més de 6 €. No obstant, us recomano que almenys la proveu. Total, de sal no se'n gasta tanta!

Bé, l'altre dia, al programa "De vacances" de Tv3, vaig veure un reportatge sobre l'elaboració de la flor de sal. Aquí el teniu.

4 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

Nosaltres també la fem servir, a casa. En algunes amanides, però sobretot a la carn i al peix, queda de muerte.

Sylvie ha dit...

Doncs em perdonareu, però em sembla una mica "pijada" això... de tota la vida que la "sal gorda" s'ha fet servir per l'us que li doneu a la flor de sal.
Salut!

Gustau Moreno ha dit...

Pos claro, però les coses s'han de saber vendre. L'important no és la cosa, sinó el nom que li donem a la cosa. De tota la vida...

emili nieto ha dit...

Sylvie, la sal grossa i la flor de sal no tenen rés a veure.

La sal grossa és sal comuna sense refinar.

La flor de sal són els primers cristalls de la cristalització i a banda del seu major tamany, tenen una composició amb més magnesi i potasi i meny sodi.

Hi ha "flors de sal" famoses com la "sal maldon" del contat d'Essex a Anglaterra o la "sal Guerande" de la Bretanya franesa.