dimecres, d’octubre 17, 2007

Cal conèixer un programa o cal saber el procediment

Avui ho comentava amb un company de feina, resulta que a la feina funciono amb un dos sistemes operatius, Windows i Linkat. A casa, el meu ordinador funciona amb Ubuntu des de fa una setmana, i els dos ordinadors de la meva dona funcionen amb MAC OS X. Si no he comptat malament, en el meu dia a dia remeno quatre sistemes operatius diferents.

I ara ve la pregunta, cal saber un programa (o sistema operatiu) o cal tenir clar les maneres de fer els coses? Ja fa temps que ho tinc bastant clar, però fets com els que et trobes dia a dia no fan més que donar-te la raó. Cal ensenyar a un nen a crear-se una carpeta dintre d'una unitat, a buscar alguna cosa a la C, a crear un document amb Word? No seria millor ensenyar a organtizar-se la informació, a buscar coses per tot arreu i a crear un document amb un processador de textos?

Votam al TOP CATALÀ!La TafaneraMeneameDiggIt!DeliciousTechnorati

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Jordi
"Qui pregunta ja respon" com diu el Raimon, oi?
Salutacions cordials
Carme
PD: necessito la teva adreça e.mail em pots escriure si us plau a a carmebarba@gmail.com
gràcies

Unknown ha dit...

És evident que avui dia hi ha una reticència al canvi il·lògica en alguns casos, com en el cas dels programes ofimàtiques, els quals es comporten si fa o no fa de forma semblant. S'hauria d'ensenyar més de forma genèrica, en programes ofimàtics, de dibuix vectorial, etc., excepte en aquells en què no hi ha encara un patró comú. Els sistemes operatius actuals permeten fer tots el mateix tipus d'operacions. El concepte carpeta i document es troba en tots ells.

El problema potser sí que és per una banda la manca d'una formació genèrica en eines informàtiques. Però, també hi ha una oposició irracional envers allò que no és conegut. Si fos així la gent ni canviaria de cotxe, ni canviaria el video pel DVD, no es compraria descodificacors de satèl·lit ni res d'això.