dilluns, d’octubre 15, 2007

Blog Action Day: Paperassa inútil

Avui és el "Blog Action Day", el dia en que els bloggers d'arreu del món publiquem un article en referència al tema del dia. Aquest any toca el Medi Ambient. Em permetreu que la reflexió-article que publico avui faci referència a la meva actual feina. Us heu parat a pensar mai, els docents i funcionaris en general, amb la quantitat de paperassa que hem de presentar en els diferents procediments administratius del Departament d'Educació?

Cada any, amb el concurs de trasllats, les oposicions, els concursos de mèrits, les destinacions provisionals, ... hem de presentar els mateixos papers una vegada i una altra. Personalment tinc controlat un document personal que he presentat en el Departament com a mínim 11 vegades (una certificació d'un curs d'una altra comunitat autònoma). Sembla increïble que no hi hagi un sistema d'informació que permeti recuperar aquestes dades amb un simple clic. Doncs no, no existeix, i cada any, quan he de participar en alguna de les convocatòries em toca presentar-lo.

Si això fóra un fet puntual podríem dir que té una afectació gairebé nul·la, però pensem que cada paper implica una despesa de fulls, una despesa energètica i en tinta, però sobretot una despesa en la gestió de la informació continguda en el full. No estalviaríem recursos amb sistemes de tractament de la informació més eficaços? Quants recursos ens estalviaríem? Només a Catalunya, en el Departament d'Educació treballem més de 65.000 persones. Fem càlculs?

Votam al TOP CATALÀ!La TafaneraMeneameDiggIt!DeliciousTechnorati