dimarts, de setembre 18, 2007

Intercanvis racials al tren

Des que vaig començar a treballar al Departament cada dia agafo el tren a Caldes de Malavella i baixo fins a Barcelona on tinc el lloc de treball. Em va cridar l'atenció el primer dia però ho he anat constatant des de llavors.

Resulta que tant a Caldes de Malavella com a Sils hi ha un seguit de passatgers que baixen del tren i uns altres que hi pugen. Jo diria que gairebé tots els dies som la mateixa gent. I el que és curiós, els que baixen del tren en aquestes dues parades són o bé sudamericans o africans ben abrigats. Sembla que es disposen a anar a treballar al camp mentre els que hi pugem anem a la ciutat ben empolainats. Segur que nosaltres no anem a treballar al camp.
Publicar un missatge
Perquè explico això? Doncs perquè últimament torno a sentir comentaris dient que els immigrants ens prenen el treball i bla bla bla. Em sembla que no déu ser així, si més no, la mostra del tren indica que les coses no són així.

Mentre alguns baixen del tren disposats a passar-se tot el dia al sol (i fred a l'hivern) per a guanyar-se el pa, altres podem anar a Barcelona a treballar en els despatxos. Trista realitat

1 comentari:

Sylvie ha dit...

Penso que si ha gent que encara pensa sobre el que reflexiones realment me preocuparia. Jo imaginava que això de pensar que "ens prenen la feina" era ja força arcaic i que el "problema" de la inmigració va molt, molt més enllà.