dilluns, de setembre 17, 2007

Continuant amb el campus virtual d'Amposta Ciutat Digital

Com més em miro el campus virtual del projecte de ciutat digital d'Amposta més me n'adono de la poca traça a l'hora de fer tota la instal·lació. Pensava que amb l'arribada del setembre activarien varietats de cursos i que començaria tota l'activitat, però tot el que han fet ha estat posar un creador de cursos, que suposo que déu tenir a veure amb alguna de les empreses adjudicatàries del servei.

En tots els cursos el creador és un tal Santiago Begué Gonzàlez. He intentat veure alguns dels projectes que hagi pogut fer per la xarxa, però lo únic que em surt és un embargament d'Hisenda a l'any 1998, altra compareixença per l'Administració Tributària de l'any 2002, i inclús una multa que li notifiquen via Butlletí Oficial de la Província el 2007perquè no li poden fer arribar la notificació oficial. Però no he trobat cap projecte en el que consti el seu nom.

A part d'això, cal esmentar l'esplèndida traducció de la versió de moodle en que en la segona pàgina ja apareixen missatges en anglès que continuen apareixent en pantalles posteriors. També cal remarcar que no hi ha cap actualització del moodle feta, amb la qual cosa, qualsevol usuari que sàpiga un xic de programació pot fer caure tot el sistema. I això sabent que actualitzar un moodle és qüestió de 10 minuts. Si, si, 10 minuts!!!

Menció especial mereix el fet que s'hagin obert dos cursos virtuals i en cap d'ells hi ha cap professor per a resoldre dubtes. Que potser esperen que els alumnes s'ho muntin sols?

I tot això per la mòdica quantitat de 49.000 €. Déu ni do.

Enllaç a l'anterior article relacionat amb el tema

2 comentaris:

Anònim ha dit...

d'entrat jordi perales ets el millor, en tot, o sigue que ningú pot explicarte res perqué tu ja ho saps tot.

tothom sap que tu ets un superexpert en aixo del moodel y tot lo que facen los altres per a tu estarà mal fet

i tothom sap que tu ets militant del psc a amposta i que part de la teua faena es criticar lo que face l'ajuntament de ciu

en tot això qualsevol critica que vingue de tu cap a l'ajuntament no es creible perque està totalment desviada cap a la part socialista

en lloc de criticar i dir que tot esta malament perqué no vas a qui sigue i t'ofereixes per ajudar a que tot sigue perfecte?????

Jordi Perales ha dit...

A vorem senyor anònim, anem a pams.

Jo no sóc el millor en res, simplement dóna la casualitat que, per la meua professió, he treballat durant bastants anys en temes de TIC i educació i d'això en puc parlar sense ser-ne un gran expert. No sé perquè dius això de que ningú no pot explicar-me res, o és que tu potser m'has intentat explicar algo i jo no t'he fet ni cas?

En referència al segon paràgraf, jo no sóc cap expert en moodle (per cert, s'escriu moodle i no moodel) però resulta que aquest programari que aquí s'intenta vendre com a algo "supermegahipernou" ja fa alguns anys que s'està utilitzant en els centres educatius, fins i tot en algun centre educatiu d'Amposta ja s'ha utilitzat. Però sembla que l'empresa que ha guanyat el concurs no en té ni idea. Iep, i no ho dic jo, ho diuen més de 10 persones en les que he comentat el cas i han mirat la instal·lació. De tota manera, si pots identificat en el sistema i prova de navegar a veure si aconsegueixes veure i rebatre'm les qüestions que jo he plantejat en el post. Si no pots, per favor, rectifica les teues paraules. I finalment respecte a l'afirmació de que tothom sap que sóc un expert en "moodel", em sembla que no tothom ho sap simplement perquè no ho sóc.

Desacredites la meua postura dient que pertanyo a un partit polític. Jo he fet una crítica a l'empresa adjudicatària d'un servei, no a l'Ajuntament, però es veu que tu identifiques empresa amb Ajuntament. Les teues raons tindràs, però fes el favor de no posar en boca meua coses que jo no he dit ni escrit. Jo no he parlat de política en cap moment, almenys en els posts en els que parlo de ciutat digital, però si que ho he fet de males configuracions, de males pràctiques, males traduccions, ...

Si vols parlar de política, fem-ho, però no sóc jo qui ho ha fet fins ara. He parlat sempre de qüestions educatives/formatives i tècniques.

Finalment, dius que perquè no vaig a qui toque i m'ofereixo per a que la cosa sigue perfecte? Intentaré respondre't a l'argument més demagògic que has utilitzat. Què et penses que estic fent en els escrits que vaig penjant? Estic reportant errors que detecto (males configuracions, males traduccions, mal funcionament general, mala inversió del pressupost, mala planificació) i els faig arribar públicament a l'empresa adjudicatària del servei de manera pública per a que sapiguen què és el que crec que s'ha fet malament. Per cert, ells cobren 49.000 € per la suposada faena i jo no cobro ni un duro. Ningú podrà negar que ho faig sense cap interès econòmic. Altres no ho poden dir.