divendres, de juliol 27, 2007

Sabes más que un niño de primaria

Ahir a la nit estàvem mirant el concurs d'Antena 3 "Sabes más que un niño de primaria", un concurs en el que un grup de nens responen a unes preguntes a mode d'ajuda a un adult que és qui realment concursa.

La primera cosa que em va sobtar va ser veure els "temes" de les preguntes. Jo pensava que farien referència al currículum establert, però de seguida vaig veure que els "temes" serien més diferents. No, no hi van haver preguntes del cor. Em refereixo als títols dels temes de les preguntes. Enlloc de ser curriculars van ser del tipus "astronomia de 2º de primaria; historia de españa de 6º, ...".

Però el que de debò em va fer pensar va ser la utilitat d'alguns coneixements que teòricament han de saber els nens en acabar la primària. A casa vam fallar algunes preguntes, i això que jo sóc mestre i teòricament hauria de saber la majoria d'aquelles preguntes. Total, que si a casa vam fallar tantes preguntes i tot i això la cosa no ens va tant malament, no serà que alguns dels aprenentatges que han de fer els alumnes de primària són totalment innecessaris per a la vida actual? Dient-ho d'una altra manera, què és més important actualment, saber que Isabel II va succeïr Ferran VII a la corona d'Espanya o bé saber trobar a la xarxa que Isabel II va succeïr a Ferran VII?

En termes pedagògics: procediments o continguts?

1 comentari:

Joan Vicent ha dit...

Per cert !! la de Isabel II la vaig encertar ... jeje
Crec que es un programa bonissim ( soc adictes a este tipus de programes ).

Home el tema de l'historia es una mica innecessari com dius tu, pero a mi m'encanta ...

A continuar mirant-lo