dimarts, de juny 19, 2007

Qui ha de fer la pàgina web del centre?

Fa més d'una setmana vaig tenir una conversa amb un director d'un centre públic sobre les eines TIC i més concretament sobre la pàgina web del centre. El director em deia que havia encarregat a la seva coordinadora TIC l'elaboració de la pàgina web del centre i que ella li havia contestat que no ho pensava fer si no li donava hores per a poder dedicar-s'hi, que ja no li quedaven més hores. Es passava les quatre sessions que tenia anant de punta a punta de centre apagant "focs" en els diferents ordinadors, la majoria d'ells completament obsolets.

Dóna la casualitat que a la coordinadora la conec personalment i sé que és d'aquelles que mai està parada, que continuament està buscant i buscant. Vaja, que mai pensaries que lo únic que vol és disposar d'unes hores per a "fer el que li doni la gana".

Buscant i rebuscant vaig arribar a les instruccions d'inici de curs on no hi ha cap referència a l'obligació del coordinador TIC de fer la pàgina web. De fet, l'espai web del centre és una eina de comunicació i per tant, és la direcció la màxima responsable del que es fa o no es fa.

Xerrant amb el director li vaig dir que es plantegés si realment necessitava pàgina web i si arribava a la conclusió que si, que actués en conseqüència. I si veia que no feia falta, doncs que li digués a la coordinadora TIC del seu centre que no es preocupés, que no era una qüestió prioritària. Al cap i a la fi, per a un centre com el seu, tenia disponibles 10 hores setmanals per a diferents càrrecs. Les podia assignar com ell vulgués.

Per la tarda em va trucar i em va dir que havia arribat a la conclusió que realment li feia falta la web per a comunicar-se amb els pares i que havia sentit a parlar d'alguna cosa que ho permetia. Li vaig parlar de la intraweb i de les possibilitats que oferia. La pregunta va ser immediata, quantes hores a la setmana necessita per a fer-ho? La resposta va ser clara i directa: Totes aquelles que t'estalvïis tu si ella et fa la feina a tu, quan tu n'ests el responsable.

Finalment van quedar que, el proper curs, la corrdinadota TIC disposaria de 2 hores setmanals per a tirar endavant l'espai web. No em sembla un temps elevat per a fer la feina, però tampoc crec que sigui poca estona.

Conclusió: Qui vol alguna cosa ha d'oferir recursos. No val a encolomar la teva feina sense adjudicar temps de treball. Això si, un cop acabat el projecte cal donar comptes dels resultats i avaluar tot el procés.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Jordi,

el tema no és el manteniment tècnic, és la generació de continguts. Una web de centre és, en el fons, una publicació i una eina de comunicació.
Doncs això, sobretot, cal tenir coses a dir a algú.
Els pares? No tenen cap obligació de connectar-se a la xarxa. Ni en tenen ganes. Els companys? ens veiem cada dia.
Avui per avui, no cal. És un tema d'imatge i de prestigi. I prou.

Una salutació,

Boris

Responable dels espais web del seu centre... :-)

Anònim ha dit...

Bona reflexió. La web cal fer-la i refer-la afegint-hi contingut. Sense aquest no té cap sentit.

Crec que el coordinador d'informàtica ha de ser qui la tiri endavant, a poder ser, amb el suport dels companys, però això ja és més complicat...

Paco Rivière ha dit...

Molt bé Jordi, això és ser assertiu i resolutiu. Quant sigui gran vull ser com tú!

Jobove - Reus ha dit...

Tengo una novia en Bilbao que folla de lao
Tengo una novia en Oviedo que folla de miedo

la filosofia és aquesta !!!