dimarts, de juny 19, 2007

Qui ha de fer la pàgina web del centre?

Fa més d'una setmana vaig tenir una conversa amb un director d'un centre públic sobre les eines TIC i més concretament sobre la pàgina web del centre. El director em deia que havia encarregat a la seva coordinadora TIC l'elaboració de la pàgina web del centre i que ella li havia contestat que no ho pensava fer si no li donava hores per a poder dedicar-s'hi, que ja no li quedaven més hores. Es passava les quatre sessions que tenia anant de punta a punta de centre apagant "focs" en els diferents ordinadors, la majoria d'ells completament obsolets.

Dóna la casualitat que a la coordinadora la conec personalment i sé que és d'aquelles que mai està parada, que continuament està buscant i buscant. Vaja, que mai pensaries que lo únic que vol és disposar d'unes hores per a "fer el que li doni la gana".

Buscant i rebuscant vaig arribar a les instruccions d'inici de curs on no hi ha cap referència a l'obligació del coordinador TIC de fer la pàgina web. De fet, l'espai web del centre és una eina de comunicació i per tant, és la direcció la màxima responsable del que es fa o no es fa.

Xerrant amb el director li vaig dir que es plantegés si realment necessitava pàgina web i si arribava a la conclusió que si, que actués en conseqüència. I si veia que no feia falta, doncs que li digués a la coordinadora TIC del seu centre que no es preocupés, que no era una qüestió prioritària. Al cap i a la fi, per a un centre com el seu, tenia disponibles 10 hores setmanals per a diferents càrrecs. Les podia assignar com ell vulgués.

Per la tarda em va trucar i em va dir que havia arribat a la conclusió que realment li feia falta la web per a comunicar-se amb els pares i que havia sentit a parlar d'alguna cosa que ho permetia. Li vaig parlar de la intraweb i de les possibilitats que oferia. La pregunta va ser immediata, quantes hores a la setmana necessita per a fer-ho? La resposta va ser clara i directa: Totes aquelles que t'estalvïis tu si ella et fa la feina a tu, quan tu n'ests el responsable.

Finalment van quedar que, el proper curs, la corrdinadota TIC disposaria de 2 hores setmanals per a tirar endavant l'espai web. No em sembla un temps elevat per a fer la feina, però tampoc crec que sigui poca estona.

Conclusió: Qui vol alguna cosa ha d'oferir recursos. No val a encolomar la teva feina sense adjudicar temps de treball. Això si, un cop acabat el projecte cal donar comptes dels resultats i avaluar tot el procés.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Jordi,

el tema no és el manteniment tècnic, és la generació de continguts. Una web de centre és, en el fons, una publicació i una eina de comunicació.
Doncs això, sobretot, cal tenir coses a dir a algú.
Els pares? No tenen cap obligació de connectar-se a la xarxa. Ni en tenen ganes. Els companys? ens veiem cada dia.
Avui per avui, no cal. És un tema d'imatge i de prestigi. I prou.

Una salutació,

Boris

Responable dels espais web del seu centre... :-)

Jose Martín ha dit...

Bona reflexió. La web cal fer-la i refer-la afegint-hi contingut. Sense aquest no té cap sentit.

Crec que el coordinador d'informàtica ha de ser qui la tiri endavant, a poder ser, amb el suport dels companys, però això ja és més complicat...

Paco ha dit...

Molt bé Jordi, això és ser assertiu i resolutiu. Quant sigui gran vull ser com tú!

Té la mà Maria ha dit...

Tengo una novia en Bilbao que folla de lao
Tengo una novia en Oviedo que folla de miedo

la filosofia és aquesta !!!