dimecres, de març 21, 2007

Objectiu: Wifi de l'escola

Ja fa dies que estava pensant en proposar a la direcció del centre intentar muntar una wifi per al centre. Tot i que hi ha programes del Departament (heura) que persegueixen aquest objectiu, la veritat és que un no acaba de saber si fiar-se'n o no. També havien d'arribar els kits d'internet a l'aula l'any passat i a dia d'avui encara no estan ni tots els ordinadors al centre ni els que hi són estan ben configurats. Les necessitats dels centres són les que són i no les que es diuen que es detecten des d'un despatx. En el meu cas (nostre cas), creiem que ens cal una xarxa wifi ara, i no dintre de dos anys.

Així que avui n'he parlat amb direcció per començar a fer proves i m'han donat permís per a comprar un parell o tres d'acces points que donin cobertura a una part important de l'escola. A més, amb aquesta xarxa inhalambrica i els ordinadors portàtils de què disposem, podrem endur-nos-els on ens facin falta. Tindrem una aula d'informàtica portàtil composada per 9 ordinadors portàtils i amb conexió a tot el centre.

A veure si amb una mica de sort, l'any que ve, quan acabi la meva estada en comissió de serveis en aquest centre podem tenir un equipament TIC en condicions i funcionant d'una manera acceptable. Si a més aconseguim que les dotacions del departament ens arribin a temps i no es retardin com ha passat en algun cas, segur que ho aconseguirem.