dissabte, de març 31, 2007

Coneixent experiències - Escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d'Anoia

Fa una setmana vaig tenir coneixement d'un centre de Sant Sadurní d'Anoia, l'escola Javint Verdaguer on tenen un projecte d'implementació de les TIC a l'aula d'aquells que fan goig. No parlem ja de tenir moltes màquines (no és una condició única per a fer un bon projecte TIC), sinó de la utilització que en fan. M'he entretingut avui donant una ullada i sembla que fan una feina fantàstica.

Es tracta d'un centre on s'hi estudia tant la primària com la secundària i es veu una intervenció directa dels alumnes en el dia a dia del centre. En comptes de llibres hi han col·locat ordinadors i fan un treball col·laboratiu entre els mestres i alumnes.


En la seva pàgina web, feta amb programari lliure, s'hi poden veure algunes de les seves parts i amb algunes propostes més que interessants. M'ha cridat molt l'atenció un petit espai on els alumnes poden escriure i els hi escriu el director. Els temes són de tot tipus i les contestes del propi director no tenen desperdici.

Em sembla que acabo de trobar el centre on, si tingués fills, m'agradaria portar-los. Ara, segur que com en tots els llocs hi ha problemes.

A veure si un dia d'aquests puc convèncer gent del meu centre per a que anem a veure aquest centre i veiem com treballen. Una proposta molt interessant. Aquest centre ja ha fet el pas de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) a les TAC (Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement).

Felicitats!

1 comentari:

perlanera ha dit...

La meva filla fa 4t d`ESO al Ceip Jacint Verdaguer.
és tota una experiència,...evidentment amb problemes com a tots els llocs, però sempre amb bona voluntat i molta il.lusió. Tenen coses molt interessants i es dona molta importpancia al treball cooperatiu, però per altra banda tots poden avançar al seu ritme,personalitzat, cosa que crec que és bona per tothom.
Si t´interessa el mont de les TIC a l´ensenyament no se si coneixes edublogger argento --blog argentí-- que a mi m´ha deixat bocabadada tant per l´interés dels argentins de tots els nivells d´ensenyament pel tema de la informàtica aplicada a les escoles com pels recursos de que disposen amb una gran feinada que han fet ells sols.
He trobat el teu blog per casualitat... anava a entrar a la pàgina de l´escola, i m´ha cridat l`atenció... però tornaré amb més temps.