divendres, de febrer 09, 2007

El curs de Linkat

La setmana passada ja volia escriure una entrada sobre el curs que vaig començar com a alumne a Girona. Vam començar observant una miqueta la Linkat i veient diferents possibilitats. La veritat és que el fet de tenir una aula d'ordinadors vells funcionant sobre ltsp contra un servidor prou potent m'ha servit per tenir ja una visió bastant àmplia del que és la distribució, ara bé, veient el manual te n'adones que "sólo sé que no sé nada".

Ahir vam tenir la segona sessió i ens vam dedicar a mirar l'estructura de directoris i a començar a fer algunes cosetes amb consola. ARRRRGGGG!!!!! Us enrecordeu de l'antipatia que generaven les ordres amb l'MS-DOS? Tot i això, sembla que moltes de les coses es poden fer en mode gràfic. Menys mal!!

Estic una mica assustat, la gent que va al curs sembla tenir una coneixements alts i molts d'ells (i d'ella, que també hi ha una noia) han treballat amb alguna de les distribucions linux alguna vegada. Jo en canvi, sóc un principiant total, ara això si, més "xulo" que un "ocho". La majoria són de secundària i només som dos de primària, un mestre que treballa a l'escola de Santa Cristina d'Aro i jo que treballo a la de Platja d'Aro, ja es veu que la Vall d'Aro està ben representada al curs.

M'està costant una mica seguir les explicacions, com que no conec pràcticament res del món linux ... Ara bé, aquest curs l'he de fer! Tant a nivell professional com personal necessito saber moure'm, encara que sigui amb dificultats, en tot aquest món.

Finalment una observació: cada cop que pujo a Girona i arribo fins a l'IES Carles Rahola, haig de fer 40 km, i gairebé una hora de conducció perquè a les 5 de la tarda hi ha molt trànsit. Per tant anada i tornada són 80 km. Com que hi haurà 15 sessions, hauré de fer, si no ho he calculat malament ... 1200 KM!!! Entenc que és un curs pilot, és el primer cop que es fa, i que cal centralitzar els serveis en alguns punts. Però caldria anar pensant en com incentivem el professorat que està disposat a fer aquesta quilometrada per a que al seu centre tot el sistema informàtic estigui en unes condicions decents.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jordi,

Un bon consell, d'aquells de bon rotllo:

Com dirien els brasilers:

Menos correu i mais trebllar com o bash


"Tu azote" del dijous

Jordi Perales ha dit...

Doncs si, haurem de fer cas als brasilers