dimarts, de desembre 05, 2006

Ordinadors sota garantia, l'empresa es nega a arreglar-ho

Fa uns quants dies que m'estic barallant amb les persones que gestionen les avaries dels ordinadors del meu centre perquè els ordinadors de tota l'aula estan fallant dia si i dia també i no venen a arreglar-los.

Es veu que la tarja de xarxa falla i no hi ha manera que vinguin a arreglar-los. Des de fa dues setmanes que envio notificacions d'avaria i no volen venir. Un dia de la setmana passada me'n vaig cansar i els hi vaig enviar el següent missatge:

"Aquesta és un avís d'avaria per a tots els ordinadors que composen la dotació de la mateixa tipologia que el número de serie esmentat. Els ordinadors estan fallant per la tarja de xarxa. Fa més d'0una setmana que estic intentant contactar amb vostès i reiteradament tanquen l'avcaria perquè diuen que no és correcte el numero de serie. En primer lloc permeti'n-me dir-los que em sembla una manca d'educació tancar una avaria sense enviar un correu electrònic ni al centre ni al coordinador. En segon lloc, entenc que l'avaria està oberta des de la passada setmana i vostès estan incomplint el contracte que tenen signat amb l'entitat pública corresponent. I finalment, sàpiguen que passo aquest missatge a la resta de claustre ja que per la seva incapacitat i la seva burrocràcia (si, ho he escrit amb dues r a propòsit) provoquen greus deficiències en el funcionament del centre. Òbviament, aquest missatge el faré públic en les diferents llistes de correu que tracten les TIC i l'educació. Salutacions poc cordials Jordi Perales Pons"

No em queixaria gaire si no fora perquè un dia, en una de les notificacions que em van tancar (sense avisar per correu ni res semblant), em deixen un missatge dient:

"ES TORNA A ANULAR LA INCIDENCIA PERQUE ES NECESSARI QUE ENS INDIQUEU QUIN ES EL PROBLEMA QUE TÉ AQUESTA MÀQUINA. EL PROBLEMA QUE ENS COMENTEU DE LA XARXA SEGURAMENT ES DEGUT A INCORRECTA CONFIGURACIÓ O DOLENTA CONEXIÓ DEL CABLEJAT. SERÀ NECESSARI QUE HO REVISEU AVANS. SI ES DETECTA FALLA A LA TARJA DE XARXA SERÀ NECESSARI QUE ENS INDIQUEU EN UNA NOVA AVARIA QUINES SON LES PROVES QUE HEU REALITZAT. P.D: EN CAP MOMENT LI HEM FALTAT EL RESPECTE."

En primer lloc remarcar que el missatge està escrit en majúscules, segurament per desconeixement de la persona que escriu que les majúscules en mitjà escrit estan destinades només a principi de paràgraf i després d'un punt. A no ser que vulgui simular que està cridant, cosa que significaria una greu mancança d'educació, però no crec que sigui així.

Observareu que en el missatge es diu que jo haig de fer proves, però jo sóc mestre, no informàtic. Jo ja he fet totes les proves que considero necessàries (més de les que hauria de fer segons el meu càrrec de coordinador d'informàtica), i les tarjes continuen fallant. Continuo reclamant la reparació de l'avaria de tots els ordinadors (que estan en garantia) i no hi ha resposta.

Algú podria ser alguna cosa? Els profes i els alumnes se m'estan queixant a mi sense que jo sigui el responsable d'aquest kaos. Socors!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Treu "el sant cristu gros":

Roy Torras, Ramon

ramon.roy@gencat.net

Anònim ha dit...

Sóc excoordinador d'informàtica d'un CEIP i et volia preguntar quin paper jugar el tècnic "in situ" en aquests problemes que tens.
Ell com a mínim potser t'ajuda a formular l'avís d'avaria.

Anònim ha dit...

La culpa d'aquesta situació i d'altres que patim és deguda als dinosaures que hi ha al departament. El seu principal responsable està aplicant la llei del mínim esforç. Sense fer res "com cal" és molt còmode estar dirigint les TIC.

Descontrol amb les dotacions, amb les ADSL......

Que desmantellin l'àrea TIC i donin més autonomia als centres.

Anònim ha dit...

Com li diuen al primer que escriu ? És el Ramon Roy, de l'Àrea Tic de Barcelona ? Amb ell sí que li hauríen de posar el Sant Cristu Gros en un lloc pel darrera . Ara vindrà a alliçonar-mos amb "cristus" quan ell amb un carnet polític en té prou per dir-nos la seva vàlua. Sembla Cavero. Aneu preguntant per aquest individu. Si trobeu un que en parligue bé, que no sigui polític, premi d'una xoxona.

Primer que mos faci públic el seu fato, per què no surt ni al dog ( lo nostre sí, 70 esquifits euros per patir el que mos diu el Jordi Perales ), per què ni ha passat per un tribunal d'opos per estar on és, abans de venir-mos a passar la granera per la cara.

I al damunt se'n fum del mort i del qui el vetlla. Si entra aquí i sap el problema, que l'arregli oi ? O no forma part del fato ?
Masses dinosaures....

Anònim ha dit...

Per llei tot producte té 1 garantia de 2 anys i es innegociable.

Pero si te poden donar rodeos pa q ten canses o s'acabe la garantia.

No pergues lo temps trucant o enviant e-mails. Envia burofax per correu explicant tot lo q passa i donant un termini x a que t'ho arreglen.

De no ser així, presenta reclamació a l'administració. I el burofax te servira de prova de que l'empresa estava enterada dels problemes i de que va ser avisada dins el termini de garantia

Anònim ha dit...

Nosaltres sóm una petita empresa informàtica que vam entrar en les xarxes informàtiques de les escoles degut a la fustració d'aquestes per aconseguir resultats pels camins "oficials".

Les escoles van optar finalment per montar-se elles mateixes la xarxa amb un proveidor d'informatica propi i ara per ara les anem gestionant com si fossin una empresa normal.

Si voleu podeu llegir les nostres experiencies a http://www.iesinformatica.es on curiosament un post, com un comentari de mes amunt diu, es titula: "Gestió delegada, IES independent".

PD: Me enganxat a la web en busca de possibles problemes que trobeu per tal d'evitar-los als professors i alumnes a les nostres xarxes. Una gran feina aquest bloc.