dimecres, de setembre 20, 2006

365 dies i només vuit hores per jugar amb la play?

Després de la moodlemoot d'ahir i abans d'ahir a Tarragona, avui ha estat un dia dur. Costa tornar a la normalitat del centre després de dos dies d'experiències interessants i propostes noves i sobretot ... idees noves que se't passen pel cap veient noves funcionalitats. En fi, moltes idees noves per a portar a la pràctica al centre.

Però avui tocava entrar a les aules i començar les classes de socials amb els alumnes de cinquè de primària. Total que he començat explicant el sistema solar i d'aquí hem anat derivant cap a l'explicació de la duració d'un any (365 dies). Clar, també has d'explicar que l'any són 365 dies i algunes hores, aproximadament 8 hores. He preguntat "només dura 365 dies?" i un nen m'ha respost "no, 365 dies i 8 hores".

Evidentment aquestes 8 hores ens expliquen els anys de traspàs. Tu et vas preparant la resposta i vas preguntant ... "doncs si un any dura 365 dies i vuit hores, què en fem d'aquestes vuit hores?" i els nens tots pensant ... I tu que vas motivant-los per a que pensin més i dius "vinga va, què fem amb aquestes vuit hores que ens sobren?" i tothom allà pensant fins que una nena, aixeca la mà tota decidida i diu "Juguem amb la play (playstation)".

Suposo que aquesta és una d'aquelles respostes que poden aparèixer fàcilment en els llibres d'experiències educatives dels mestres, així que apunteu-la:

Pregunta: "Què fem amb les vuit hores que ens sobren si l'any dura 365 dies i 8 hores?"
Resposta: "Juguem amb la play"

Fins la propera

6 comentaris:

Anònim ha dit...

hola jordi
sóc l'eva, no se si te'n rocordaras de mi, pedagogia de tarda, els que anàvem arrossegats ja que veníem de l'any anterior.
en fi, només dir-te que trobo molt interessant aquesta proposta per parlar de temes educatius, la veritat és que a mi també em ballava pel cap. així doncs, a veure si entre tots conseguim que això s'ompli d'opinions i experiències que ens ajudaran a tots a superar el dia a dia a les aules.

X ha dit...

Nah, la play ja està passadíssima de moda!!!Ara toca jugar amb la experiència més enllà del multimèdia que ens oferirà Nintendo Wii, així que no us preocupeu, la playstation deixarà de ser un problema educatiu moooooolt aviat!! :P ;)

Salutacions des de CATMidia i Pedtarda ^_^

admin ha dit...

Ostres,
Ha calgut fer una MooldeMoot i una MooldeXtecMoot per engrescar-te a escriure ;-)
M'alegro que revifis aquest blog.

Anònim ha dit...

és veritat, d'aquí dos dies tots voldran invertir les 8 hores amb la Wii i poder així masacrar els enemics amb una espasa làser... :D

Anònim ha dit...

Jo emplearia les 8 hores estant al llit amb tu i despullats. No caldrien altres jocs perque amb les coses que et faria en tindries prou.
Estic molt penjat de tu

Anònim ha dit...

Qui no té feina el gat pentina.