dimecres, de maig 12, 2010

Baixada de sous als funcionaris ... després d'una forta pujada?

M'he despertat aquest matí amb la notícia que més tard s'ha confirmat un parell d'hores més tard. Ens baixen el sou als treballadors funcionaris una mitjana del 5 %. Que consti que és una mesura que no m'agrada i que a més m'afecta.

En la retransmissió des del Congrés veig que el President del Govern ha dit que el sou dels funcionaris havia recuperat el poder adquisitiu. I no me n'he pogut estar i he consultat les nòmines des de l'any 2004 fins a la última.

Hem de tenir en compte que una font de millora del salari final que rebem els mestres i professors es basa en l'antiguitat i en una petita formació que puguem fer. Doncs bé, agafant les xifres finals, afirmo que el meu salari (que inclou salari base, trienis, estadis, algun altre complement i un canvi de cos) ha pujat una mitjana del 6'11 %.

Si, si, heu llegit bé, a mi m'ha pujat el sou un 6'11 % de mitjana (36,7 % en 6 anys). I com el meu, el de la immensa majoria del professorat.

Si mirem el sou base, tenim que ha pujat un 1'80 % anual.

Em limito a presentar les dades, insisteixo en que no m'agrada la mesura perquè continúa tractant a tots els funcionaris per igual. Vull que se m'avalui la meva feina i que se'm retribueixi en funció del que pugui fer. I no vull que al "vividor/a" del costat el continuem mantenint amb un sou fix a final de mes.

Si és hora de sacrificar-se, ho faré, però exigiré que igual que es demana el canvi del mercat laboral, hi hagi un canvi del sistema funcionarial.

9 comentaris:

AFolch ha dit...

Jordi, estic d'acord amb tu! Canvi del sistema funcionarial, no cal mantenir a ningú, però com diu ma mare "a pagar sempre pocaroba".

Jordi Valls ha dit...

Es sobre el sou base o el total, i brut o net?

Jordi Valls ha dit...

es sobre el sou base, o el total
brut o net?

Anònim ha dit...

I quant ha pujat el pa des de l'any 2004? No siguem rucs, això s'enfonsa. La retallada de sou no es la solució, perque el problema de l'estat es l'atur i la no creació de nous llocs de treball. I com no la quantitat de carrecs politics que viuen del conte, des de regidors fins a parlamentaris. Em viscut al pais de la vicoca i això ja s'ha acabat. A veure per on peta això, pero encara vindran de més magres...

Anònim ha dit...

Anònim, no cal ser pessimista i veure el caos mundial econòmic (sembla la profecia de Fàtima que últimament rula per la xarxa)en tots els elements de la nostra vida...
Jo segueixo sempre la lògica bàsica, sense ficar-me en cap dada ni ideologia (això es difícil però) i crec que el que diuen abans es molt raonable.
Si hi ha crisis, els primers que hauriem de cobrir-la som els treballadors de l'Estat (ja no entro en la demagògia dels sous dels polítics, dels casos de frau... bla, bla, bla) i no es tan greu amb el que cal al país... i si ja se que ens afectarà a la vida però les mesures sempre es fan per alguna raó, no només per fastidiar a la gent!!

Oriol Güell ha dit...

Et felicito, Jordi. Aquest és un post valent i, d'altra banda, el que proposes em sembla molt enraonat.

jose luis regojo ha dit...

La solució per no retallar el sou a ningú es troba aquí:
http://joseluisregojo.blogspot.com/2011/11/los-paraisos-fiscales-el-agujero-negro.html

Francesc ha dit...

Hola.
Em sap greu que en algú li abaixin el sou. Pero la meva experiència amb l'administració m'ha generat una imatge dels funcionaris, en general ,com a prepotents, com si es penssesin que son l'estat. I a sobre tenen unes condicions de puta mare.
I així pensen tots amb qui parlo. Ara us trobeu amb que tothom se n'alegra.
Salut.

jose luis regojo ha dit...

Funcionaris són els bombers, els metges, els professors, els jutges,... i molts administratius. Crec que convindria anar canviant de xip i quedar-se amb la imatge de Larra del'vuelva usted mañana'. Funcionaris, com a tot arreu, hi ha de tot tipus, bons, dolents, mantes i currants. I és ben trist que alguns us quedeu amb la imatge 'clàssica' del funcionari i no mireu cap els bancs i els veritables causants d'aquesta crisi... Bon Any, per cert. I als que no són funcionaris també.

http://joseluisregojo.blogspot.com/2011/12/la-caza-del-funcionario.html