dimecres, de juny 17, 2009

Disputes d'instituts a Tortosa, quin és l'objectiu?

Des de fa un parell de mesos assisteixo absolutament al•lucinat a l’espectacle públic que estan donant els dos IES de Tortosa. I quan em refereixo als dos IES ho faig pensant en tota la comunitat educativa dels dos centres: pares, docents, alumnes, ...

No entraré a valorar les decisions jurídicament vàlides que poden prendre qualsevol dels òrgans que tenen els dos centres, això si, en el marc de les competències que corresponen a cadascú. El que trobo inadmissible des d’un punt de vista educatiu és el comportament de molts dels membres d’aquests dos centres.

Creia que estàvem parlant de centres educatius on el principal objectiu de tota la comunitat era educar i formar els futurs ciutadans per a que puguin desenvolupar-se, amb capacitat crítica, en la societat en la que els ha tocat viure. Però es veu que no, aquí el que interessa és competir amb el que tens al davant.

Déu ni do quin exemple estem donant a aquests estudiants. Si tens un problema, enlloc d’intentar entendre la decisió proposada (tot i que no la comparteixis, la pots entendre), llença el carro pel pedregal, i posa tots els mitjans que tinguis al teu servei per al teu objectiu. Encara que aquests mitjans siguin estudiants de 12 anys que no entenen res del problema de fons. Uns estudiants als que, enlloc de fomentar la capacitat crítica i l’esperit de col•laboració, només s’ha fomentat el servilisme que en alguns moments s’assembla ja al borreguisme (un va al davant i els altres es limiten a seguir-lo incondicionalment sense analitzar què està fent).

La situació fa pena, enmig d’aquesta baralla ja veig qui hi sortirà guanyant, i no serà ni l’Ebre ni el Bau, ni el Bau ni l’Ebre. Seran uns que estan mirant-s’ho des de dalt de la ciutat i morint-se de riure veient com dos es barallen a mort mentre ells es queden com a garants de la seva qualitat educativa.

No crec que mai hagi de portar els meus fills a un institut de Tortosa, simplement perquè no hi visc. Però si hi visqués, demanaria a les administracions que acceleressin el tercer institut de la ciutat per a poder-hi portar als meus fills.

1 comentari:

Núria V. ha dit...

Malauradament això és un problema que passa a d'altres localitats també. Al Vendrell, el percentatge d'immigració de l'IES Baix Penedès és d'aproximadament del 17%, mentre que a l'Andreu Nin, ("un institut que hi ha allà dalt on hi van tots els immigrants per sort", paraules textuals d'una profe del Baix), el percentatge no sé si supera el 50% o el 60%. De qui és la culpa, amiguets????