dilluns, de maig 04, 2009

Noves mesures organitzatives a les escoles. Optimització de recursos?

Sembla que les coses van mogudes pel que fa a les mesures d'estalvi impulsades a les escoles i instituts de Catalunya.

En els moments de crisi com els actuals, crec que és obvi que a l'administració hi estan mancant recursos, ja sigui perquè hi ha un mal finançament, ja sigui perquè s'ha estirat més el braç que la màniga. El cas és que els recursos amb els que s'havia planificat, a l'hora de la veritat no existeixen.

Fa uns mesos el Conseller proposava que els mestres i professors que volguessin poguessin fer 4 hores setmanals més de docència amb un petit complement econòmic. Els sindicats s'hi van oposar i fins i tot van acabar muntant una vaga en el sector que, amb la justificació de la LEC, també atacava aquesta proposta. La proposta es va acabar congelant.

Sembla que la setmana passada, en una reunió amb els sindicats, es van posar sobre la taula noves mesures d'optimització de recursos. D'entre aquestes mesures hi hauria:

  • La comptabilització de les hores de coordinació per càrrec com a hores no docents. O sigui, que no hi haurien hores de reducció de docència per càrrec (suposo que els càrrecs directius estarien al marge d'aquestes hores).
  • La consideració com a hores de coordinació de les hores de vigilància de pati.

Sembla que demà i dimecres hi haurà una mesa sectorial entre els sindicats i el Departament on s'exposaran aquestes mesures. A veure què hi ha de nou, no?

Per cert, aquí podeu llegir la notícia.

1 comentari:

Raimon3 ha dit...

Doncs si s'aproven aquestes mesures la solució és fàcil: que vigilin els xiquets i les xiquetes els seus pares i que les tasques de coordinació les facin les seves àvies!!!