dilluns, d’abril 27, 2009

Trànsit 2.0 a Catalunya Informació

Aquest matí, mentre pujava des d'Amposta a primeríssima hora, he posat Catalunya Informació. Sempre m'agrada anar escoltant les novetats del dia, així quan arribo a la feina ja estic informat.

Avui m'ha alegrat moltíssim veure el canvi en el sistema d'informació del trànsit. Fins ara hi havien dues narradores que ens comentaven les incidències des dels llocs de comandament del trànsit i potser des d'algun helicòpter.

Però avui m'he trobat amb la novetat de convertir un servei 1.0 en un altre on, si bé no és 2.0, si que s'hi pot aproximar bastant. Han obert els canals d'informació del trànsit als propis usuaris. O sigui, que si un usuari està en una retenció que els/les comentaristes no informen, pot enviar un sms o un correu electrònic informant de la situació i al cap de poca estona, la redacció comprova la situació i actualitza la informació.

Crec que és una molt bona idea comptar amb la participació dels ciutadans per a informar del trànsit, sobretot perquè s'amplia moltíssim la capacitat informativa d'una emissora de ràdio.