dilluns, de setembre 22, 2008

Primera valoració del cap de setmana l'àtic 2a

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Amposta les activitats programades dintre de l'Àtic 2a. Hi he assistit intermitentment. Però aquesta intermitència no m'impedeix fer una primera valoració de les activitats de forma telegràfica. Aquí van:

1.- Els ponents que van venir eren d'un nivell molt alt comparat amb el que tenim al territori. Cal felicitar als organitzadors per tota la feinada que em consta que han fet durant tot l'any. FELICITATS!

2.- Hi ha hagut un seguiment important de les jornades de manera presencial. Però es comença a veure que, segons la importància dels ponents, el seguiment per la xarxa creix a marxes forçades. Cal agraïr un cop més als organitzadors la possibilitat que ens han donat de seguir les activitats per internet. Aquí teniu gairebé totes les conferències-xerrades penjades. Per cert, també hi ha el canal RSS de les activitats dels atictes, per si us interessa.

3.- Les infraestructures del territori continuen sent deficients. No pot ser que no es disposin d'espais per a l'organització per a aquest tipus d'esdeveniments. I tampoc pot ser que els organitzadors hagin de fer verdaders malabarismes per a disposar d'equips senzillets i sales una mica equipades. No pot ser! Sobre aquest aspecte cal dir que, tecnològicament, estem encara més allunyats de les zones de gran concentració de població. Vaja, en poques paraules, que continuem sent la "quinta província" que va pel camí de quedar-se al "quinto pino", en tot lo despectiu del terme i tot el reconeixement cap a les persones que amb el seu treball ho intenten evitar.

4.- La presència dels nostres representants públics, els polítics, en aquestes activitats ha estat gairebé nul·la. Durant tot el cap de setmana s'ha estat parlant molt d'administració i de política 2.0, però els nostres representants, amb alguna excepció que semblava fins i tot forçada, no han aparegut (compte, jo no he estat a totes les xerrades i potser m'equivoco eh!). És curiós veure que gairebé cap dels regidors d'Amposta té presència a la xarxa. Només n'he localitzat un que té un compte a facebook (més per la seva joventut que no pel seu interès a la xarxa), però que el té mig abandonat. No entenc com, tot i la importància dels ponents que van venir, els NOSTRES POLITICS, no van assistir ni tan sols per a veure de què es parlava. Però ja sabem que TOTS tenen molta faena durant el cap de setmana. Ja dedicaré més endavant un post especial a aquesta presència política a la xarxa.

Durant aquesta setmana aniré escrivint sobre algunes coses que m'han cridat l'atenció arran d'algunes converses que vaig tenir amb alguns dels ponents.

Només em queda tornar a felicitar els organitzadors i agraïr, per tot allò que he pogut aprendre, als ponents, totes les coses que ens han explicat. Gràcies a tots!