divendres, de setembre 19, 2008

Inscripció a activitats de formació del Departament - Un altre aplicatiu?

Fa una estona estava mirant les activitats de formació que organitza el Departament d'Educació. En l'aplicatiu que hi ha preparat, es permet la inscripció només amb el DNI. Doncs bé, tal i com funciona es pot donar el cas que una persona qualsevol, simplement sabent el teu DNI, pot inscriure't, modificar les teves preferències, i fins i tot anul·lar-te una petició que tu has pogut fer amb tota la intenció del món perquè en cap moment et demana cap tipus de contrasenya!!!

Com funciona l'aplicatiu? Molt fàcil, un usuari escull l'activitat en la que es vol incloure, hi posa el DNI i automàticament ja hi queda preinscrit. Se li mostra llavors una pantalla amb totes les seves dades referents a formació (DNI, Nom i cognoms, telefon, correu electrònic, i les activitats de formació a les que s'ha inscrit). A la vegada se li dóna una clau d'accés, que teòricament hauria de ser la contrasenya per a accedir a aquestes dades i que teòricament garantiria la seguretat del procés.


Però la veritat és que, si un altre usuari té el teu DNI (els que som funcionaris, segur que el google el té indexat en algun PDF del Departament), pot inscriure't i accedir a les teves activitats de formació. Fins i tot, si li dóna la gana, pot anul·lar les inscripcions que tu has fet. Increïble però cert. Si voleu, feu la prova amb qualsevol DNI d'un docent del Departament i veureu com ho podeu fer!

Menció a part és la poca garantia de seguretat de les dades personals que s'ensenyen sense demanar cap tipus d'autorització. Et pots trobar que un que posa el teu DNI té accés al teu nom i cognoms complerts, el teu telefon i la teva adreça electrònica. No us ho creieu? Doncs proveu-ho vosaltres mateixos!

6 comentaris:

admin ha dit...

I si et digués que res ja no m'estranya?

Jordi Perales ha dit...

Jejeje, no m'estranyaria que em diguessis que res ja no t'estranya!

David de las Heras ha dit...

A mi el que em va agrada menys dels aplicatius d'educació és el fet de que per exemple aquest estiu, per saber la nota d'oposicions havies en teoria d'entrar dni i data de naixement. I després vaig descobrir que introduint l'enllaç final del document ja n'hi havia prou, no et deia entra el login.

Joan ha dit...

Jordi, reconec que sempre em sorprens amb una nova troballa. La veritat és que justaments fa dos dies ho comentavem a l'escola amb una companya que s'estava matriculant. I després parlen d'excel·lècia educativa.
Segons comentes, estic convençut que aquest aplicatiu vulnera la llei de protecció de dades personal, i això és molt greu, ja que exposen les teves dades personals i a demés poden realitzar operacions sota la teva identitat.

Sylvie ha dit...

Saps que això és denunciable... qui denuncia no en treu res económicament parlant però si realment s'incompleix la LOPD la quantia econòmica a pagar és molt molt gran

Anònim ha dit...

Bé, jo diria que aquest problema era archiconegut......i com es pot comprovar continua sense una sol·lució...