dilluns, d’agost 11, 2008

Abusar dels becaris a l'estiu. Una notícia d'El Punt

Permeteu-me que avui parli una mica dels becaris ara que molts d'ells estan substituïnt molta mà d'obra que està de vacances. Però, què hauria de fer un becari? No ens enganyem, l'objectiu principal d'un becari és formar-se, i per a això, necessita professionals al seu costat per a que el vagin guiant en els seus aprenentatges. Tot i això sembla que de vegades s'abusa del becari per a fer simples substitucions del personal que està de vacances, i tot, per quatre duros.

I perquè dic això? Doncs perquè avui he llegit un article a El Punt sobre les festes d'Amposta. En aquest article es nota un estil totalment diferent al que s'utilitza habitualment al diari, i a més, es nota que s'ha escrit totalment a cegues, vaja, que no s'ha assistit als actes per a poder-ne fer una crònica. I com n'estic tant segur? Molt fàcil, parla d'un acte de les festes d'Amposta ("anar a buscar els bous") com si es fes tots els dies, quan això només es fa el dia abans de començar les festes majors. A més, parla del concert de la Lira Ampostina i diu que hi va haver 100 persones de públic, quan el cert és que només a dalt de l'escenari ja hi havia més de 100 persones.

Total, que es nota molt que al darrera hi ha un becari i que no hi ha ningú al darrera que l'hagi guiat. He enviat una carta a la directora (Mercè Ribè). A veure si me contesta. Aquí us la deixo:

Senyora Ribé, Sóc un lector del Punt en la seva versió digital des de fa molt de temps. M'agrada despertar-me i poder llegir la premsa comarcal des de casa i assabentar-me de les coses que passen a casa meua. Avui però he tingut una decepció. He llegit l'article que heu publicat sobre les festes d'Amposta (http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2962946
) i m'he quedat parat de la quantitat de coses que es diuen i que no són així.

En el primer paràgraf es diu: "De bon matí els veïns que participen en aquest programa fan concentracions per anar a buscar els bous a les ramaderies que els ofereixen i dur-los als encierros del carrer Sant Cristòfol, els més populars i els que atreuen la majoria dels espectadors". Sàpiga que això d'anar a buscar els bous només es fa el divendres i es van a bucar els bous capllaçats i embolats de l'endemà, però no passa cap dia més!!! I evidentment, la gent no va a buscar els bous per als encierros.

En el segon paràgraf es diu que al COncert de la Lira i la banda d'Ulldecona hi van anar 100 persones. M'hi jugo alguna cosa a que qui ha escrit la notícia no ha anat a aquest concert, perquè el nombre d'espectadors era bastant més gran.

A més l'estil general de l'article està molt lluny del que s'acostuma a llegir en el diari que vostè dirigeix. No serà que a l'estiu se n'aprofiten massa dels becaris (amb tots els respectes cap a ells)?

Els lectors tenim dret a una informació veraç i sobretot real, i en l'article que s'ha publicat crec que han tirat pel dret fent escriure un article a cegues a un "aprenent".

Espero que no es produeixi gaire sovint, perquè si no, acabaran matant el seu propi diari.

Rebi una salutació

6 comentaris:

krusty ha dit...

Potser a l-estiu s-accentúa l-abús dels becaris!!! pro jo diria q això passa tot l-any!! no?? i això q ha d-anar acompanyat d-un professional al seu costat dura lo temps q va des de l-entrada del primer dia fins al 1r esmorzar!! és així!! i no està bé!! pro és així!!

jesus ha dit...

Pot ser, també, que a tv3 hi hagin becaris per això que hagin utilitzat el videobloc al que participo, al costat de la Sandra Bulloc i la Madona?

La de Santiago ha dit...

Jo crec que la situació laboral a la gran majoria dels mitjans frega la precarietat. Hi ha pocs mitjans de comunicació que tinguin tot el personal que necessiten, perquè com no és una feina massa agraïda, ni ben pagada, hi ha molta mobilitat.
Quan ve l'estiu i la gent fa vacances, això s'accentua moltíssim, i els becaris els resulten un bon recurs, perquè fan la feina sense cobrar.
Jo he sigut becària, i he tingut becaris, i tot depèn dels companys que tinguis treballant. Segurament la personeta que va escriure aquesta notícia tan mal documentada la té emmarcada a l'habitació perquè li han publicat alguna cosa després d'haver-se passat dos mesos fent fotocòpies i buscant temes a les agències.

Javi Buera A. ha dit...

Senyor Perales, em sap greu dir-li però el Josep Medina no és becari del Punt, és el seu redactor a les Terres de l'Ebre en caps de setmana...

Per lo demés que diu dels becaris, té tota la raó...necessiten gent al darrera per aprendre. Però també és cert que hi ha molt de mite al darrera dels becaris...no totes les cagades que surten a l'estiu són culpa d'ells...

Jordi Perales ha dit...

Senyor Buera,

Si realment el senyor que signa l'article no és un becari (que pot permetre errors d'aquest "calibre" perquè al cap i a la fi està aprenent), sinó que és un periodiste ja format, la cagada és encara més espectacular. O sigui que no sé què prefereixo, si pensar que s'abusa dels becaris o pensar que en alguns diaris hi ha periodistes que escriuen articles sense haver anat a veure els actes que referencien. Pensava que els temps de M.A.S. ja havien passat ...

I tens raó, no totes les cagades són dels becaris, però és que l'article no criticava la "cagada" del becari, sinó l'abús que se'n fa d'ells!

Salut

Javi Buera A. ha dit...

ja vaig veure que criticava l'abús. No es prengui malament l'anterior coment, només li volia dir això, que l'autor de la crònica, en principi, no se'l pot considerar becari ja que en caps de setmana és qui cobreix tot el que passa a l'Ebre.

En fin, puntualitzat això...m'acomiado...

Fins aviat! i salut!!