divendres, de juliol 11, 2008

Urbanització de Fadesa a l'Aldea. Què passa si hi ha concurs d'acreedors?

Els que som d'Amposta veiem cada vegada que anem cap al riu que a l'altra banda hi estan construïnt una gran urbanització, amb mil vivendes projectades segons consta en la pàgina web de Martinsa-Fadesa.

Realment és una urbanització important, amb una inversió prou gran. El cas és que aquesta urbanització ja fa anys que es va a començar a parlar, i es va començar a urbanitzar fa uns dos anys, aproximadament. Des de fa un any, van començar a construïr (suposo que a l'Ajuntament de l'Aldea deuen estar ben contents amb els diners dels permisos d'obres). Però sembla que, com a moltes constructores, els ha enxampat la crisi.

Suposo que, com a moltes urbanitzacions que es fan des del principi, es va construïnt per fases i, quan surto de l'autopista a Amposta, no veig que estigui tot en construcció. Vaja, que dubto molt que en aquest moment estiguin construïnt les 1.000 viviendes (entre viviendes i parceles). Doncs bé, buscant a la seva web veig que tenen disponibles més de 200 vivendes.

Si fem un simple càlcul, veiem que, entre que no estaran en construcció les 1.000 viviendes; els pisos que s'hauran repartit entre els comissionistes i vividors varis; les compres dels inversos que posaran el seu pis a la venta; i altra gent que va comprar la seva vivenda per a especular ... Tinc la sensació que en els propers anys, aquesta urbanització serà una mica "fantasma".

Suposo que haureu sentit a parlar de la urbanització de Seseña, construïda per Paco el Pocero. Doncs imagineu-vos què podria passar si Martinsa-Fadesa se'n va directa al concurs d'acreedors.

4 comentaris:

Sylvie ha dit...

Realment fa por de pensar. A Roda de Barà estan construint també una urbanitzacio que va des de la nacional fins al poble que trobo dificil que acabi acabant-se i habitant-se..
Et puc ben dir que tot aquest sector està en una situació molt diferent a la de fa uns anys...

Unknown ha dit...

Hi ha vividors, com n'hi ha a molts altres sectors. Jo, que he estat a la facultat durant 7 anys, he vist professors i alumnes molt vividors. Pensar que un professor que li estaba pagant no 'fotia brot' era molt denigrant.

No tothom que ha comprat una vivenda a FADESA la va comprar per especular. Hi ha molta gent que hi voldria viure.

Sembla que està de moda fer llenya de l'arbre caigut sense tenir en compte que el sector inmobiliari era el motor de molts altres negocis. A Amposta per exemple, 70 persones de Antaix han anat al carrer i no parlem de la gent que treballaba a la construcció. I el què ens espera i estar per arribar.

S'han fet excessos, es clar que si, ningú ho nega. Però, no cal alegrar-se del malament que li va al veí, perquè aquesta situació li pot arribar a un mateix.

lluis ha dit...

Quan les coses els anaven bé i feien beneficis multimilionaris, no els hi van fer pena els que pagavem lloguers abusius o varem comprar pisos pel quadruple del preu de cost. Ara que "cada palo aguante su vela", no em fan cap llàstima.

Unknown ha dit...

No es tracta que et faci llàstima un constructor, el problema es que si el constructor ric, i que no passarà cap problema, no dona feina a molta gent, aquesta si que s'ho passarà malament. Per no dir, tota la resta de gent que treballa a sectors que depenen de la construcció. Com podem veure, la morositat i els impagaments estan creixent. Això afectarà a tothom i d'una manera bastant dolenta. Qui no comprengui això, el temps ja li farà entendre.

Estar clar, que qui treballa a l'Administració, de moment, no té aquest problema. Però tots els demés, només cal que mireu al vostre voltant i parleu amb la gent.