dijous, de juliol 03, 2008

Continua el taller d'edublocs

Ja us vaig dir dilluns que començava el taller d'edublocs de l'escola d'estiu d'Espiral. La veritat és que estic prou content de com està avançant el curs tot i alguns problemes tècnics. És dels cursos telemàtics que he impartit en què més ho estic disfrutant. La gent va avançant a mesura que avança la setmana i sembla que no s'estan “agobiant” més del compte.

Crec que en un curs virtual és important que la gent vagi avançant i no se senti sola davant la pantalla, i això, en un curs d'una escola d'estiu encara té més validesa. La gent ha estat treballant des del setembre i quan arriba el juliol volen continuar formant-se, sigui per la raó que sigui. És d'agraïr l'ambient que s'ha creat tot i el caràcter virtual del curs.

Una de les coses que crec que més està ajudant és la utilització d'un “gadget” de google que permet contactar amb un usuari de gmail a través d'un xat que s'obre a la pantalla dels dos “conversadors”. És una eina senzilla i de fàcil integració que facilita enormement la interacció amb els participants en el curs. I als formadors ens permet donar solucions ràpides quan algú et fa una pregunta.

En els cursos, ja siguin presencials o virtuals, la gent vol la solució al seu problema de manera ràpida i així poder continuar avançant i l'eina que us comento, que també podeu veure a la part dreta d'aquest bloc en forma de xat, permet aquesta interacció davant del dubte. I sembla que els participants agraeixen aquesta eina.

Durant aquesta setmana s'acabarà la part tècnica i els hi quedarà tota una setmana per a tirar endavant el seu projecte de curs. Però personalment em queda un dubte, en un curs de blocs hauríem de tractar també el tema del minibloging? Hauríem de tractar el Twitter, el Plurk o fins i tot el Coveritlife? Segurament, però no quedarà gaire temps. Tot i això, ho intentarem!

2 comentaris:

Sylvie ha dit...

La veritat és que jo tambés estic molt contenta del desenvolupament del curs. És cert que hi ha un contacte directe que fa que tot sigui menys agobiant.
I jo crec que una pinzellada sí s'hauria de donar respecte el que comentes..

Unknown ha dit...

Hola jordi, sóc la Sandra, una alumna del vostre curs de blogs. Estic remenant per això del Plurk i NO ENTENC RES!!! Què és? Per a què serveix? Com funciona? Escrius frases sobre el que fas durant el dia i... Què?? Uff... On puc informar-me? Estic remenant a Plurk.com però sense sentit... Bé, ja diràs.