dilluns, de juny 09, 2008

Plurk, nova eina 2.0. Servirà per a l'educació

Ja fa uns dies em van parlar de plurk com l'última novetat en tot el seguit d'aplicacions 2.0 que estan sorgint contínuament a la xarxa. Em vaig donar d'alta i vaig començar a “plurkejar”. Segur que el els anglesos ja tenen el seu verb particular “to plurk”, igual que tenen el verb “to google” “to paypal” i molts altres.

La comparació amb Twitter és evident. Jo en sóc usuaris dels dos sistemes, i el que si que he notat és que des de la setmana passada hi ha una minva de missatges de Twitter i una alta massiva d'usuaris a Plurk. Està clar que les contínues “penjades” de Twitter, no li faran cap favor.

La única cosa que, de moment, li he trobat és que no hi ha hagut el desembarcament massiu d'usuaris que hi ha donats d'alta a Twitter, però en el moment en que es popularitzi, segur que acabarà tenint, com a mínim, el mateix èxit. Particularment, m'agrada molt la línia del temps en que s'organitzen els missatges i que et permeten seguir les converses individualment, cosa que amb Twitter no pots fer.

Jo de moment ja he posat el widget de Plurk al meu bloc, així que si em voleu seguir, ho teniu ben fàcil. Em podeu seguit en aquest mateix bloc, o bé en el meu espai a plurk.

I amb el poc que l'he utilitzat, estic segur que té moltes vessants educatives que es poden aprofitar a l'aula!

1 comentari:

Gustau Moreno ha dit...

Hola, Jordi!
Acabo de provar Plurk i la veritat és que està molt bé!
A veure si la gent s'anima i comencem a utilitzar-lo.

Gràcies per donar-me'l a conèixer.
Salut!