dimecres, de març 05, 2008

El certificat de seguretat de la XTEC. Firefox 3 no l'accepta?

Aquest matí m'estic dedicant a fer diferents provatures. M'he instal·lat el Firefox 3 beta 3 i estic navegant amb ell des de fa una bona estona.

Tot molt bé i en un entorn agradable i ben content d'alguna de les noves funcions que porta instal·lada. Però de sobte se m'acudeix anar a veure el correu de la XTEC. Des del netvibes hi tinc un enllaç i prement a sobre d'un dels correus se m'obre la pàgina d'identificació.

Ho he intentat vàries vegades perquè m'estava donant error. He insistit i insistit i ... al final m'he decidit a llegir el missatge que em donava el navegador. El missatge no té pèrdua:

"S'ha produït un error durant la connexió a idento.xtec.cat perquè no utilitza un certificat de seguretat vàlid. No es confia en el certificat perquè no es confia tampoc en l'emissor del certificat. (Codi d'error: sec_error_untrusted_issuer)"


Què vol dir això, que un navegador com el Firefox no accepta el certificat de seguretat de la XTEC???? Ai mare meva ...

Nota d'ampliació: Em passa exactament el mateix amb el SAGA!!!! Però quin certificat hi ha darrera d'aquestes aplicacions????

Nota d'ampliació 2: I també em passa amb el Mòdul d'admissió i vacants!!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Això no es cap novetat. Passa el mateix amb qualsevol certificat emés per una entitat no 'fitxada' per defecte en el teu navegador, sigui firefox, mozilla, internet explorer... Segur que el primer cop que vas connectar amb el correu web et va apareixer un pop up que et deia que no es confiava en l'entitat emisora del certificat i et donava l'opció d'acceptar-lo per sempre. D'això ja fa un any i oblidem ràpid...

Penso que el teu post va amb molt mala idea.

Anònim ha dit...

Ostres janhihaprou, que no ha dit cap cosa de l'altre món tampoc. Que faci un any que passa no vol dir que estigui bé que passi. Per cert, d'on es treu aquest certificat tant megaguay que els navegadors no el reconeixen?

Jo ho he provat amb Opera i el missatge encara em fot més por al cos. És que els certificats del Departament els treuen d'una xurreria o d'una tòmbola?

El certificado para "idento.xtec.cat" está firmado por la Autoridad Certificadora "Self CA", que es desconocida. No se puede verificar la validez del certificado
- Opera no conoce el certificado raíz de "Self CA", y no puede decidir si se puede confiar en él.

A veure, és que el Departament està utilitzant certificats d'empreses desconegudes?

Joan ha dit...

Hola a tothom,
No sé que us estranya, és la XTEC. Jo ja em conformo que la setmana que bé ens deixi avalar en pau, encara que sigui amb el Mozilla estandard.
Quan et diuen, aquest aplicatiu s’ha de visualitzar amb un navegador en concret, sigui quin sigui, ja t’està dient que aquest aplicatiu no dóna la talla.
Enhorabona Jordi, no tens mala idea, sinó curiositat i si em permets la broma, una mica de masoquisme, jeje

Anònim ha dit...

A mi també m'està passant per a accedir al Saga.
El meu firefox és una instal·lació fresca i, per tant, mai no li he dit que no a cap certificat.
Si algú sap com arreglar-ho, li ho agrairia molt