dilluns, de març 03, 2008

Caiguda de sistemes centralitzats. I la descentralització tecnològica per a quan?

Com sabeu avui la XTEC ha estat caiguda gairebé tot el dia. De rebot també ha caigut el SAGA i altres aplicacions del Departament, total un dia caòtic. M'imagino la gran quantitat de professorat que avui no haurà pogut utilitzar les aules virtuals en els seus moodles, o les notes d'última hora que s'havien d'entrar avui.

Fa temps que molta gent ve demanant que es traslladin els servidors cap als centres educatius. Què hauria passat si els centres haguessin tingut un servidor PHP i MySQL i un servidor de SAGA? Doncs senzillament que avui haurien pogut treballar gairebé sense molèsties i la sincronització de dades s'hauria pogut fer a les 3 o les 4 del matí. Però clar, ens és molt més fàcil tenir tots els servidors ben juntets perquè així els tenim tots ben localitzats.

Crec que hauríem de començar a pensar sèriament en sol·lucions descentralitzades que permetin minimitzar els efectes de les avaries com les d'avui. Si no, només és qüestió de temps que la cosa es torni a repetir.

1 comentari:

Joan ha dit...

Hola Jordi,
Avui hem patit la caiguda del servidor. Encara que ja fa dos cursos que vaig deixar la coordinació d’informàtica del centre, quan he arribat ja m’estaven esperant desesperats, Internet no anava. Quan he pogut, ja que tenia classes i exàmens he comprovat que l’error venia de la XTEC. Han trucat el SAU i ho han confirmat amb un : sí, no funciona. No sabem quan funcionaré, possiblement aquest matí.
Quina és la solució ? És molt senzilla, la professionalitat. Després de 8 anys de coordinador ho vaig deixar avorrit per aquest patètic amateurisme. Per a la XTEC i els centres educatius, els ordinadors ja no són una joguina o un complement, sinó una eina imprescindible i per tant s’ha de fer el salt d’una gestió amateur a una professional. Com es pot portar un servidor d’última generació a un centre, amb una gravadora de DVD per a fer backups, simplement impresentable.
Només cal veure que qualsevol servei gratuït de correu, dóna moltes més prestacions que el servei de correu de la xtec.
El manteniment i l’administració del sistema a les escoles no pot estar en mans d’un professor voluntariós, sinó d’un expert en la matèria, que configuri els sistemes per treure el màxim rendiment als equipaments i a la vegada minimitzar els riscos de fallades. En la XTEC el mateix. Recordo que quan van comprar el servidor Sun, deien que només hi havia 4 en tot l’estat espanyol, una autèntica meravella, i? Doncs que no dóna la talla, el Saga fa pena i tots sabem els problemes que ha tingut, té i tindrà.
La solució que tu apuntes, és força interessant sempre que estigui recolzada per un manteniment de l’equip, perquè sinó estem en les mateixes. El servidor del nostre centre ha tingut varies avaries. I en cada avaria es triga varies hores a tornar-lo a posar en funcionament.
Hi ha empreses molt més grans i amb un ús molt més intensiu de connexions a Internet, intranets, etc. amb fiabilitats properes al 100%, perquè nosaltres no podem treballar igual?