dilluns, de febrer 04, 2008

Cal un col·legi oficial de mestres? Si

L'argument que estic a punt d'escriure és un més dels que em porten a pensar que si, ens fa falta un col·legi oficial. No és ni l'únic ni el més important, però si un més.

Estic al·lucinant de veure els arguments dels sindicats contra la llei catalana d'educació que ha presentat el Conseller Maragall. A banda d'algunes mentides que està dient algun sindicat, el que m'emprenya més és que em tractin com un gilipolles acabat. Si, si, com un gilipolles. Els sindicats s'oposen a que els centres puguin decidir una part important del currículum. I doncs, què s'han pensat que som els mestres, uns imbècils que només hem d'aplicar allò que ens ve donat des de Madrid i Barcelona?

Sempre havia sentit que els mestres havien de tenir marge de maniobra, poder adequar realment allò que han d'aprendre els nens al seu cercle social. Vaja, que el mestre no ha de ser un simple aplicador de currículum sinó que també hauria de ser un dissenyador de currículum. Al cap i a la fi, els estudis de mestre tenen molta part de metodologia i currículum (si bé és cert, que la qualitat és més aviat pobra). Però amb la reivindicació sindical, en què ens convertim els mestres? En uns tontets que ens hem de limitar a seguir un llibre!!!

Per tant, què proposo? Que es creï ja un col·legi oficial de mestres que garanteixi poder tractar els aspectes professionals del nostre treball de manera apartada a les reivindicacions sindicals. Al cèsar el que és del cèsar, i als sindicats, allò que és dels sindicats. O és que algú s'imagina algun sindicat de metges dient quina metodologia han d'utilitzar els metges per a fer determinades intervencions? Oi que no? I amb els mestres, perquè si?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa molts anys que penso que als mestres ens fa falta un col·legi professional i no entenc per quina raó totes les professions en tenen i nosaltres no. Estic segur que algun interès hi ha darrera d'aquesta mancança, i segurament els sindicats no en són aliens.
Què s'ha de fer per crear-lo ?

Anònim ha dit...

Per fi trobo algú que comparteix les meves cabòries!

Sí, Jordi, subscric totalment els teus arguments.

En canvi, Ricard, no he pensat mai en el què tu comentes. Però la meva tesi és una mica llarga d'explicar...

No sabeu el temps que porto donant voltes a aquest tema...

Avui mateix he acabat de fer les consultes "administratives" pertinents sobre tot el procés per crear un Col·legi Professional i assegurar-me que els Mestres Diplomats no tenim, ara per ara, on col·legiar-nos, la fórmula que les professions "de prestigi" fa anys que estan utilitzant.

Així que m'he decidit a llençar la proposta a la xarxa...

Amb aquest propòsit ha nascut avui el bloc http://recuperemlo.wordpress.com/

Contenta d'haver-ho fet, per fi, m'he donat un volt pels blogs i... he trobat el teu, Jordi Perales!!!

Espero que això confirmi les meves sospites: l'espiral del silenci s'està trencant i és possible que se'ns uneixin moltes veus.

Us convido a llegir el meu primer "post" i espero els vostres comentaris.

Salutacions!

Marta ha dit...

Jo també penso que s'hauria de crear un col·legi per a mestres, per debatre aspectes educatius, tenir una borsa de treball, un punt de reuniço, enriquir-nos entre tots i sobretot que les propostes que fem siguin escoltades i dutes a terme, ja que en realitat som nosaltres qui ho veiem des del nostre camp millor que altres persones.