dimarts, de gener 29, 2008

Reflexions sobre la taula rodona a l'Ebrebloc 08 Inici del debat?

Estic en el tren mentre baixo cap a la feina. Mentre ordeno algunes idees referents a la taula rodona del proper divendres dintre de l'Ebrebloc 2008 a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. No sé ben bé què diré, tot i que el moderador de la taula, en Marià Cano, ens va passar els punts sobre els que debatre.

El tema de la taula serà Els blocs en l'àmbit de l'educació, i hi participaran Artur Tallada, Dora Cervelló, Àngel Ismael i jo mateix. És evident l'impacte que han tingut els blocs en el món educatiu, ara bé, tots els usos que donem als blocs són educatiu?

Caldria aquí fer algunes puntualitzacions sobre què és l'educació. Si, ja sé que és anar molt amunt, però per a definir un bloc com a educatiu, cal saber a què ens referim. No ho tinc gaire clar, depenent del que cadascú entengui com a educatiu, un bloc ho serà o no.

El que si que crec que s'hauria de remarcar és que els educadors (tots aquells que ens dediquem a l'educació en un moment o altre del dia, de la setmana, del mes o de l'any) no només treballem en el nostre horari laboral. Perquè dic això? Els que sou del "ram" ho entendreu perfectament, necessitem disposar de recursos per a la nostra feina a totes hores, i no només quan estem davant de 25 o 30 alumnes.

Plantejo una pregunta, que potser podria respondre algun dels responsables "polítics-tècnics" que han manifestat la seva intenció d'acudir a l'Ebrebloc. Està l'administració preparada per a poder oferir un servei adequat a les demandes dels docents?

2 comentaris:

krusty ha dit...

Hola Jordi,
referent a la pregunta q plantejes, jo crec q avui x avui, falten serveis, infrastructures per poder tirar això endavant d'una manera més seria!!
Mos veem lo divendres!!

Tona ha dit...

I jo també em pregunto: algún dia el departament ens reconeixerà totes les hores dedicades als blocs escolars? per què et reconeixen mèrits qui publica en una revista pedagògica i no qui publica un bloc? perquè encara avui en dia no es valoren les publicacions digitals? que no dediquem moltíssimes hores a publicar articles al bloc mentre que un sol article publicat en revista ja et dóna mèrits?
Algú sabria dir-me com canalitzar aquest tema?
gràcies! salutacions,
MArta Grané
http://blocs.xtec.cat/femmusica