dimecres, de juny 27, 2007

Actuació a oposicions

Avui he fet la prova de temari de les meves oposicions per a accedir al cos A. D'entre les 9 boles que m'han tret he optat per fer el tema 20: La textura musical ...

Crec que m'ha anat prou bé, he disfrutat explicant el tema i al final, quan he explicat la unitat de programació que havia preparat per a treballar l'harmonia a primer d'ESO m'ho he passat molt bé. La unitat de programació que he explicat és la que acompanya a la dotació de música que ha realitzat la subdirecció general d'ensenyaments artístics. M'ha agradat l'exposició que he fet.

Divendres tindré la prova de cançó, a veure si em va bé i dissabte puc celebrar el casament i les oposicions.

dimarts, de juny 19, 2007

Qui ha de fer la pàgina web del centre?

Fa més d'una setmana vaig tenir una conversa amb un director d'un centre públic sobre les eines TIC i més concretament sobre la pàgina web del centre. El director em deia que havia encarregat a la seva coordinadora TIC l'elaboració de la pàgina web del centre i que ella li havia contestat que no ho pensava fer si no li donava hores per a poder dedicar-s'hi, que ja no li quedaven més hores. Es passava les quatre sessions que tenia anant de punta a punta de centre apagant "focs" en els diferents ordinadors, la majoria d'ells completament obsolets.

Dóna la casualitat que a la coordinadora la conec personalment i sé que és d'aquelles que mai està parada, que continuament està buscant i buscant. Vaja, que mai pensaries que lo únic que vol és disposar d'unes hores per a "fer el que li doni la gana".

Buscant i rebuscant vaig arribar a les instruccions d'inici de curs on no hi ha cap referència a l'obligació del coordinador TIC de fer la pàgina web. De fet, l'espai web del centre és una eina de comunicació i per tant, és la direcció la màxima responsable del que es fa o no es fa.

Xerrant amb el director li vaig dir que es plantegés si realment necessitava pàgina web i si arribava a la conclusió que si, que actués en conseqüència. I si veia que no feia falta, doncs que li digués a la coordinadora TIC del seu centre que no es preocupés, que no era una qüestió prioritària. Al cap i a la fi, per a un centre com el seu, tenia disponibles 10 hores setmanals per a diferents càrrecs. Les podia assignar com ell vulgués.

Per la tarda em va trucar i em va dir que havia arribat a la conclusió que realment li feia falta la web per a comunicar-se amb els pares i que havia sentit a parlar d'alguna cosa que ho permetia. Li vaig parlar de la intraweb i de les possibilitats que oferia. La pregunta va ser immediata, quantes hores a la setmana necessita per a fer-ho? La resposta va ser clara i directa: Totes aquelles que t'estalvïis tu si ella et fa la feina a tu, quan tu n'ests el responsable.

Finalment van quedar que, el proper curs, la corrdinadota TIC disposaria de 2 hores setmanals per a tirar endavant l'espai web. No em sembla un temps elevat per a fer la feina, però tampoc crec que sigui poca estona.

Conclusió: Qui vol alguna cosa ha d'oferir recursos. No val a encolomar la teva feina sense adjudicar temps de treball. Això si, un cop acabat el projecte cal donar comptes dels resultats i avaluar tot el procés.

dilluns, de juny 18, 2007

Un xic d'ajuda amb la boda - Cançó d'entrada

Bé, molts de vosaltres sabeu que el proper dissabte 30 de juny em caso. Com veieu últimament no he escrit gaire perquè el temps va escàs. Com veig que continuo tenint lectures avui us vull demanar un favor. He d'escollir la música amb la qual haig d'entrar al lloc on fem la cerimònia. Evidentment no té molta importància la música del nuvi, la que importa és la de la núvia, però ja que em llegiu, em podríeu donar un cop de mà?

La música que m'agrada la podeu veure al blog rimembergüen, però en podeu proposar (en els comentaris) la que cregueu oportuna. Jo de moment només havia pensat en la cançó d'Edit Piaf "Non, je ne regrette rien". Però què en penseu?

Qui sap, potser serà la primera música d'entrada del nuvi de la web 2.0? jejeje

I després de l'ESO, què?

Divendres passat vaig anar a un acte final de curs d'un institut. A dalt de l'escenari alguns professors i convidats i a baix els alumnes esperant a veure què dèia cadascú. Al final de l'acte, va venir el torn dels parlaments.

Em va fer gràcia alguna intervenció perquè semblava que ningú sabés què diu la la Logse respecte la ESO. Ja sé que la Logse està caducada, però és la que va marcar l'estructura del sistema educatiu. L'obligatorietat de l'educació s'acaba amb el 4rt d'ESO i per tant cal ser conscients d'aquest fet.

És curiós veure com hi ha gent que continua afirmant després de tants anys, que s'ha de continuar estudiant "pel vostre bé". Doncs no senyor, s'ha d'estudiar o s'ha de treballar en funció del que vulgui la gent. I si considerem que als 16 anys no són prou madurs per prendre una decisió significarà que alguna cosa ha fallat, no?

D'altra banda, aquesta mateixa gent és la que, quan un estudiant acaba la seva carrera universitària diuen "ara si que has acabat". Doncs no senyor, si un diu que la cosa no s'ha acabat quan finalitza el 4rt d'ESO, tampoc s'acaba quan finalitzen els estudis universitaris.

On queda allò de l'aprenentatge al llarg de la vida? On queda allò d'aprendre a aprendre? Perquè quan un alumne acaba la universitat algú s'atreveix a dir que ja s'ha acabat l'estudi però no ho diu quan finalitza l'ESO?

dimecres, de juny 06, 2007

Places docents CEIP i IES Costa i LLobera

Acabo de veure un missatge que m'ha arribat via la llista de distribució del grup DIM. L'ha enviatl'Antònia Maura i fa referència a la possibilitat d'incorporar-se com a docents a aquest centre. Concretament el missatge diu:

Hola companys!

A l’escola estem tirant endavant un Pla d’Autonomia de Centre que dóna un
fort impuls al treball dins les aules amb les TIC.

Si creus que et pot interessar unir-te a l’equip de l’escola Costa i Llobera
truca’ns o enviam un e-mail i així ens podrem conèixer i mirar de treballar
plegats.

Si voleu visitar el nostre web:

www.costaillobera.org

Una abraçada a tots i totes!


Alguna cosa està canviant a les escoles els últims anys. Abans els centres gairebé no podien seleccionar professorat, ara fins i tot poden fer demandes públiques adreçades a col·lectius en els que hi pugui haver gent interessada.

Crec que és una bona mesura que els centres puguin rebre professionals segons les seves necessitats i no segons unes plantilles predefinides que moltes vegades, per massa genèriques, no acaben responent a les necessitats reals dels centres.