dimecres, d’agost 29, 2007

Un xic d'història - Els mestres de la República

Aquest estiu m'ha donat, en la última part de les vacances, per llegir algunes memòries de polítics. En un primer moment vaig agafar les memòries d'Alfonso Guerra. En aquest llibre vaig llegir sobretot sobre la transició. És un bon llibre per a entendre algunes coses de la mateixa transició i del sistema polític que tenim avui en dia.

Quan vaig acabar amb el Guerra em vaig decidir per les memòries de Santiago Carrillo. Encara l'estic llegint però haig de confessar que m'està servint de molt perquè hi ha un període històric del qual mai he tingut una sola classe en tot el sistema educatiu. La república. En tot el llibre es va parlant sobre l'educació en la república.

Precisament avui, navegant d'entre els blocs que tinc en el meu agregador he vist que l'Anna Pérez havia penjat un vídeo sobre els mestres de la República que va emetre al seu dia La 2 de Televisió Espanyola. M'ha agradat veure'l i sobretot el que s'hi diu.
Particularment m'ha agradat veure d'entre els que es nombren un tortosí que va ser ministre de la República i que va ser el que va aconseguir que la formació dels mestres fos de tres anys. Tota una revolució per a aquells temps.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si tens ganes de llegir et recomano "Els mestres de la República" de Raimon Portell i Salomó Marquès.

http://totum-revolutum.blogspot.com/2007/07/els-mestres-de-la-repblica-de-raimon.html

JRoca_Font ha dit...

Jo també te'l recomano,el vaig llegir fa poc i em va agradar molt.
Salut i República!