dimecres, de juliol 25, 2007

Creació del programa de descentralització del Departament d'Educació

Ahir el govern de la Generalitat va aprovar crear el programa de descentralització del Departament d'Educació. Aquest programa té com a objectius dotar de més competències els serveis territorials i la coresponsabilització dels ajuntaments en l'educació.

Durant els 11 anys que fa que sóc mestre, moltes vegades m'he preguntat perquè algunes de les decisions s'havien de prendre a Barcelona. És indubtable que la presa de decisions polítiques s'han de fer des de la conselleria, però l'aplicació d'aquestes al territori no seria convenient que es fes des del propi territori? Si no, per a què dimonis hem de tenir uns directors de serveis territorials?

El cas no és trivial, algunes decisions o accions que s'han hagut de prendre eren d'una senzillesa extraordinària, en canvi s'han hagut de prendre en algun despatx. Iep! Compte! No estic dient que la gent que treballa en aquests despatxos no siguin competents, al contrari, però l'aplicació de les polítiques generals en el territori ha de correspondre, per proximitat, al territori i no a uns serveis centrals que haurien d'estar per altres coses.

Crec que aquest programa pot ser una bona eina per a fer de l'administració educativa quelcom útil i vàlid per als ciutadans, que al cap i a la fi són els que han de rebre el servei.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pot ser en teoria tot molt bonic, però, com em temo, si l'anunciada descentralització no va acompanyada de la "pasta" corresponent per aplicar-la, pot ser encara molt pitjor del que estem. Ens passaran els problemes i es quedaran amb el pressupost. Jugada de billar a tres bandes.

Anònim ha dit...

Ep Jordi!!! sóc el vicente, vam estudiar junts el magisteri... jejejeje m'encantes! no sé molt bé de que va tot això... però em sembla superinteressant que continuis vetllant per l'educació a catalunya... ets un crack! i ja t'he vist anunciat a les xerrades de la 2 trobada de educació musical... allà ens veurem

abraçada