dijous, de maig 10, 2007

El treball en xarxa vs treball centralitzat

Ahir parlava amb un professor de secundària a través del xat de gmail sobre el treball en xarxa i la possibilitat de prendre decisions des del propi territori. Vaig recordar llavors les paraules que havia dit el nou responsable de la unitat de projectes TIC per a l'educació en una taula rodona fa un parell de mesos. Venia a dir que s'havia de passar a treballar en xarxa.

Els meus dubtes continuen sent els mateixos. Serà l'Àrea TIC capaç de treballar en xarxa realment? Es poden prendre decisions com les que es prenen en l'Àrea TIC des d'un extrem de Catalunya? Jo crec que si. No fa falta tenir tots els professionals concentrats als despatxos de Via Augusta. Caldria però fer un anàlisi de les eines tecnològiques necessàries per a poder fer aquest treball des de qualsevol punt de Catalunya amb un simple punt de xarxa. Si fóra en altres àrees del Departament d'Educació posaria en dubte aquesta possibilitat, però precisament en l'Àrea TIC on tothom, o gairebé tothom, té un domini d'eines TIC aquest treball hauria de ser possible. No?

Crec que només des d'aquest treball en xarxa des de tot el territori ens podrem alliberar d'aquelles frases carregades de tanta raó com "a veure si alguna vegada ens fan cas".