dilluns, d’abril 16, 2007

Del sexe, els interins i les oposicions

Des de fa uns dies segueixo alguns fòrums que hi ha a la xarxa perquè jo aquest any també seré opositor (no vol dir que estaré a la oposició per unes eleccions sinó que opositaré a secundària). M'ha sorprés, i no gratament, l'eslogan que sembla que s'ha instaurat entre un sector de mestres interins. L'eslògan en qüestió resulta una mixa xocant. Més que fer referència a unes oposicions sembla que faci referència a algun prostíbul, producte fàlic o quelcom semblant. Crec que algú s'ho hauria pogut mirar.

Està clar que aquest any les oposicions seran un "coladero" o això diuen molts. Hi ha moltíssimes places per a no gaires aspirants (estic segur que hi haurà una ratio de menys de cinc aspirants per plaça) i sembla que l'accés a la funció pública serà molt més accessible que altres anys.

Molts mestres veuen aquestes oposicions com la sol·lució a la seva vida laboral. Tenir un treball garantit de per vida és un objectiu per a molts de nosaltres, però potser caldria tenir ben clar que una cosa és el treball que tens i l'altra la situació laboral.

Un mestre no és ni millor ni pitjor pel fet de tenir unes oposicions passades, però tampoc no ho és per no haver-les fet. Vaja, que unes oposicions superades no marquen la "qualitat" del mestre. Però anar repetint contínuament la frase de l'eslogan, més aviat garanteix una poca qualitat, com a mínim del llenguatge.

Interins, cap endins. Aquesta és la frase en qüestió. Una qüestió fàlica o funcionarial?

1 comentari:

Sylvie ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.