dimarts, d’abril 03, 2007

Agregador social de continguts - Una proposta de web 2.0 social

Aquests dies estic fent algunes cosetes que durant el curs no tinc temps de fer. Avui, a través de Manel Zaera he descobert el Pligg. Es tracta d'un agregador social, tipus menéame, que sembla molt fàcil de fer funcionar.

Jo me l'he descarregat fa 30 minuts i ja el tinc instal·lat a phobos i he començat la seva configuració. Des de fora no es veu gaire cosa, però realment per dintre és d'una senzillesa extraordinària. La seva instal·lació és d'allò més senzilla i sembla que porta un sistema d'actualització que facilita molt la feina a l'hora d'actualitzar el sistema.

El sistema de gestió de continguts també sembla molt fàcil. Però què es publica? Doncs es publiquen aquells articles que la gent vol publicar. Si un article no té prou vots per a publicar-se, directament no es publica. Amb aquesta eina es podria descentralitzar molta feina en webs importants.

Per exemple, la web de la xtec, o una part important d'ella, es podria gestionar amb aquests sistemes. D'aquesta manera, la informació que apareix no es decidiria des d'una sola taula, sinó des de la taula de tots els col·laboradors, que podrien ser tots els docents de Catalunya. Si una informació no tingués prous vots, no apareixeria.

1 comentari:

losimo ha dit...

Jordi, quan et va bé quedar?
A mi tan hem fa el lloc.

Mmmmm ja me dius alguna cosa al correu?

Bé, en tot cas, com que vaig entrant, ja miro si hem respons, apa!!!

:U))