diumenge, de març 11, 2007

Sobre el paper dels professors

Estic seguint un debat que s'està produïnt per diferents llistes i també per la blogosfera des de fa un temps. Avui m'he topat amb unes opinions de l'Anna Pérez, una mestra d'aquelles que, vistes de fora, et preguntes d'on treuen el temps, les idees i la paciència per a fer tot el que fa.

En el post parla de la feina dels mestres i professors i de les responsabilitats comparades amb altres professionals. Aquí en teniu la comparació, quan hagueu llegit el text, allà on diu "metge", poseu el "mestre". Coincidim?

Quan veig això em pregunto....: permetríem que un metge s'excusés en que una persona no la pot curar pels seus mals hàbits, o perquè la seva família és desestructurada per no curar-la?
Permetríem que un metge ara provés una tècnica, però demà una altra, i demà passat una altra, que no consolidés res de res i que li fos igual el pacient... sense que ningú li passés comptes del seu rendiment?

Permetríem que un metge no es formés? Que no apliqués els avenços tecnològics.... simplement perquè no van amb ell? Permetríem que un metge funcionés a part del seu hostpital?...