dilluns, de febrer 05, 2007

Celebrat el primer "Ebrebloc"

Dissabte va celebrar-se a Tortosa la primera edició de l'Ebrebloc, una trobada de blocaires ebrencs. La veritat és que em va agradar molt la trobada, va ser interessant sobretot la tertúlia que es va fer després de l'esmorzar.

La trobada va començar amb unes paraules dels representants "político-socials" de les Terres de l'Ebre (Consell Comarcal del Baix Ebre, IDECE, Col·legi de periodistes i Ajuntament de Tortosa). Després, un taller sobre com fer un bloc a càrrec del Javier Leiva, la presentació d'un petit estudi sobre l'estat dels blocs ebrencs i finalment la tertúlia sobre la blogosfera ebrenca.

En la presentació l'alcalde de Tortosa va fer un símil històric (ell és historiador de formació) dient que a blogosfera és com l'àgora grega on tothom pot dir-hi la seva. Tothom va trobar encertat el símil. Clar que hem de recordar que a l'àgora grega no tothom tenia dret a dir-hi la seva, hi havia els ciutadans i els no ciutadans. Efectivament, tal com passa ara, hi ha ciutadans que tenen tots els "drets" (bones conexions, disponibilitat econòmica per pagar els equips i conexions, bona formació acadèmica, perquè per a escriure s'ha de saber escriure). Si volem que la blogosfera sigui l'àgora dels temps moderns, caldria garantir que tothom pugui accedir a la xarxa en bones condicions. És el tema de sempre, la fractura social-digital.

I finament en la tertúlia es va poder observar alguna "fricció política". La regidora Empar Moreno, que fa poc va ser cessada de les seves funcions en el govern de Tortosa, va demanar insistentment als polítics que fessin dels seus blocs un espai on poder veure la seva tasca de govern i on poder donar opinió. Lo curiós del cas és que buscant per la xarxa he estat incapaç de trobar el seu bloc on veure l'activitat que ha fet com a regidora i on poder donar la meua opinió. Clar, he recordat que alguns polítics demanen allò que ells no fan. Cal predicar amb l'exemple senyors i senyores!

Finalment, i un cop acabada la taula rodonava haver l'actuació de la colla jove de dolçainers de Tortosa. aquí en podeu veure un petit fragment de l'actuació gràcies a la gravació de Manel Zaera.