divendres, de desembre 15, 2006

Carta al sr. Conseller d'Educació

Honorable Conseller,

Ja que vostè m'ha escrit a mi, permeti'm que sigui jo ara qui li escrigui. Em plau veure que com a Conseller d'Educació com a mínim comença a exercir el seu càrrec amb el nom del propi departament que dirigeix, o sigui, amb educació. Està molt bé saludar els professionals que ens dediquem a aquest món però li demano que aquesta salutació no es limiti al missatge que ens ha enviat avui ni al missatge que de ben segur ens enviarà quan deixi el seu càrrec dintre del temps que estableixi el President de la Generalitat o el propi calendari electoral. Com tots els Consellers d'Educació de tots els governs, vostè passarà pel càrrec, però els mestres i professors ens quedarem amb la nostra feina.

He parlat amb vostè personalment alguna vegada i tot i que la seva formació no ha estat pedagògica admiro la seva posició en alguns temes, la seva capacitat de lideratge i la seva tenacitat en la defensa de les propostes que representa.

Em parla en la seva salutació de l'excel·lència del sistema educatiu. Convindrà amb mi en que per a aconseguir aquesta excel·lència no n'hi ha prou en demanar-nos més als professionals de l'educació. No només els mestres i professors hem de ser excel·lents, també l'administració ho ha de ser. Tenim grans professionals a Catalunya, en els centres educatius i en els llocs de comandament del Departament d'Educació. Li demano doncs que l'excel·lència que vostè demana i que jo comparteixo s'estengui per tota l'administració educativa.

Em felicito per la seva consideració envers els mestres i professors. Diu que som els principals actors del sistema educatiu. Espero que el Departament que vostè lidera i tot el seu personal així ho comparteixi. No ens podem permetre errors en l'educació dels nostres fills.

Finalment, permeti'm que també li desitgi unes bones festes i un 2007 ple d'èxits per al departament que vostè dirigeix, perquè si són èxits per al seu departament, de ben segur que ho seran per a tot el sistema educatiu.

Molt cordialment

Jordi Perales

1 comentari:

Jose Martín ha dit...

Li has enviat al conseller? Ets una persona molt educada.