dijous, de maig 04, 2006

Problemes amb el correu de la XTEC - Part 2

Sembla que l'escrit d'ahir que feia referència al mal funcionament del correu de la XTEC no ha agradat als lectors del meu blog. Ho sento, jo no sóc escriptor ni pretenc entretenir a ningú, simplement a mi, així que si no em volen llegir, ningú no els obliga a fer-ho. No obstant, agraeixo els missatges que he anat rebent.

El problema continua reproduïnt-se. Avui he estat incapaç d'enviar dos missatges a correus XTEC. Els dos me'ls ha retornat. Increïble però cert, continuo sense poder enviar missatges a la XTEC des de GMAIL.

Dels missatges que han contestat el meu dedueixo que com a mínim han arribat a l'empresa adjudicatària del servei de suport telefònic. Dic això perquè en el comptador de visites del blog hi tinc registrades fins a vuit visites (comptant des d'ahir) des del domini de l'empresa. I justament, des d'alguna de les IPs han fet algun comentari, com a mínim desafortunat. Jo no sóc informàtic ni ho pretenc ser. Si ho hagués volgut ser hauria estudiat informàtica, però no, jo vull ser mestre i que les eines TIC funcionin. Si no funcionen, no sóc jo qui ho ha d'arreglar, ho sento però en els meus estudis no em van ensenyar algunes coses.

D'alguns correus que vaig rebre alguns dies dedueixo que el sistema de correu de la xtec utilitza llistes negres i que el GMAIL està a dintre d'aquesta llista negra. Farien el favor els senyors tècnics (m'és igual si són de l'empresa adjudicatària o qui sigui) de revisar-les i treure totes les IPs corresponents al servei de correu de GMAIL? No poden filtrar els correus des d'adreces simplement i no des d'IPs?

I ara em premetreu que contesti alguna intervenció referent a la part 1 del tema. He rebut un missatge en el blog d'algú que suposo que deurà ser un dels tècnics de l'empresa d'assistència. Us poso l'adreça per a que el pugueu llegir:

DE LA VERDAD DE CADA UNO Y LOS PUNTOS DE VISTA ENCONTRADOS

En l'escrit s'afirma que es demanen moltes dades per a obrir la incidència en el servei de suport. Doncs la persona que em va atendre telefònicament ahir devia estar despistada (cosa raonable, NO HO CRITICO) perquè no em van demanar el DNI per a res, ni tan sols el centre. L'operador em va demanar que li enviés el correu amb el mail retornat i així ho vaig fer.

Aquest matí he revisat els meus missatges i no tenia cap resposta del servei tècnic, i davant d'això, he optat per enviar un altre correu demanant-los-hi si ja havien sol·lucionat el problema. Aquí el teniu:

Senyors,

Ahir vaig estar en contacte amb vostès i els vaig informar que el correu de la XTEC filtrava erròniament uns missatges des d'adreces de GMAIL. He observat que, en primer lloc, no han donat resposta al meu missatge i que, en segon lloc, l'errada continua produïnt-se. Els prego que resolguin el problema amb urgència ja que està causant molèsties a molts usuaris que deixen de rebre correus externs a la XTEC.

Moltes gràcies per la diligència

Després d'aquest mail, personal de l'empresa ha trucat al meu centre, ha parlat amb la persona que estava al despatx i només llavors han demanat el meu DNI (i a sobre no me l'han demanat a mi!). Durant aquest procés han obert incidència i m'han contestat amb un missatge:

Bon dia,
El seu nº d'incidencia passat al departament de correu es 559901
Estem a l'espera de que ens diguin alguna cosa sobre la seva incidencia.
Cordialment,

I així estic actualment, esperant resposta. Com que demà ja és divendres, suposo que ja ho deixarem, entre tots (i no només el personal de l'empresa adjudicatària del servei), fins la setmana que ve, no sigui que en cap de setmana tinguem massa problemes.

Espero que almenys ara, que ja tenen el meu DNI, el nom complert i el meu número de telefon professional, ho sol·lucionin ràpidament.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Si li van demanar el seu centre i no va voler donar aquesta informacio, tal com expresa al punt 1... No creu normal que ja no li demanin res mes?

Marmota

Anònim ha dit...

Per cert aixo que dius a la primera part:

"....i que li digués de quin centre trucava. No trucava de cap centre..."


Entra una mica en conflicte amb aixo que dius a la segona part:

"...perquè no em van demanar el DNI per a res, ni tan sols el centre..."

Pero tothom es pot despistar.

Salut!

Anònim ha dit...

Pufff nen es una cuestión de actitud, tienes un problema y no sabes aceptar la solución que te proponen y te empeñas en dar una respuesta incorrecta... si así haces todo... vas de culo...

besitos :***

Pep Rifà ha dit...

Als paràmetres del compte.

al POP. has de posar:
pop.xtec.cat

al SMTP:
smtp.xtec.cat

Jordi Perales ha dit...

No, no hi ha cap contradicció. Si tu truques i et diuen de quin centre estàs trucant i tu dius que no és d'un centre i qui t'està atenent passa al "problema". I al final quan ja ho has exposat (i encara no t'ha demanat cognom) et diu que li envïis un correu amb el mail retornat. Per tant, no hi ha cap contradicció.

En cap moment em vaig negar a identificar-me, a més, després, per iniciativa meva, li vaig donar jo mateix el nom (cosa evident mirant el remitent).

Per últim, no sé quina mania heu agafat alguns amb això. El relat no va amb vosaltres!!!! Ja sabem com van les grans empreses, poca formació, poc salari, telefon i apanyeu-vos amb qui truca.

Per cert, si algú s'ha sentit molest, li demano disculpes, no era la intenció molestar sinó posar de manifest un problema, un problema que molts usuaris tenim.

I una última cosa lefter, no accepto la sol·lució, evidentment! No sóc jo qui té el problema, el problema el té la XTEC que filtra missatges erròniament, si m'hagués de conformar amb algunes sol·lucions, encara estaria esperant ADSL al meu centre des del setembre.

Salutacions

Jordi Arderiu ha dit...

Hola Jordi!
Fa molt poc que he descobert el teu bloc. I avui m'he entretingut a donar-hi una volta.
Ho he de confessar, no l'he llegit pas tot, però... m'ha cridat l'atenció aquest article. Així que m'he llegit la primera part. I ja tenia temptacions de fer una aportació, però he pensat... espera a la segona.
Així que aquí tens el comentari.
Primer voldria dir que segurament que m'ha cridat l'atenció perquè jo també hi vaig tenir problemes. Algunes de les coses que comentes em sonen, i molt.
El meu problema però tenia matisos. En el meu cas jo el tenia com a coodinador d'informàtica del centre. I el correu que tenia dificultats era el del centre.
En aquells moments encara feia servir l'outlook. I el centre que té diversos correus estaven configutats amb únic smtp de sortida, el de la xtec.
Doncs bé, tots els quin no eren xtec eren rebutjats.
Després de moltes trucades al departament, tota la teva explicació la faig meva, ... després de setmanes, finalment vaig aconseguir un número directe dels tècnics, i vaig estar de sort de trobar una persona que recordava haver fet algun curs o formació o no sé exactement què amb mi. Així que em va voler atendre.
I la resposta va ser... bé que cadascú la jutgi.
En primer lloc una acceptació que el servei els desborda. I que per tant restringeixen serveis quan volen. Per exemple, en el meu cas no deixar sortir per l'smtp de la xtec els correus de comptes que no siguin d'ells. Primer ho van fer, i ho vam patir, escoles que no érem públiques. No totes, una colla que vam rebre a l'atzar.
Però el reconeixement era que de mica en mica s'aniria tancant l'aixeta per aoltres. coses.
Bé, desitjo que després de tant de temps hi hagi coses que han millorat.
Jordi