dijous, de febrer 09, 2006

EL correu de la XTEC, misterioses desaparicions.

Com alguns ja deevu saber, els mestres depenents del Departament d'Educació disposem des de fa temps d'un servei de correu electrònic ofert per la XTEC, depenent de l'Àrea TIC del propi Departament. Vam ser de les primeres comunitats autònomes on els mestres i professors vam tenir accés a un servei de correu de la pròpia administració. Al principi, l'havies de demanar, però després es va universalitzar el servei i tots els mestres vam rebre una carta on ens indicaven nom d'usuari i contrasenya.

Amb el temps, van incorporar la possibilitat de consultar-lo via web. Però al cap d'un temps van incorporar un missatge on es recomana utilitzar programes per descarregar el correu a l'ordinador. El cas és que, amb el temps, el servei de correu ha deixat de ser allò que havia estat al principi i ha passat a ser un servei d'allò més dolent. A més, van adonar-se que molta gent havia deixar de baixar-se els correus al seu ordinador i els visualitzava només a través de web i per si això no fora prou, van veure que la gent no esborrava els correus ja que no hi havia quota límit.

És lògic pensar que la quantitat de correu electrònic que es genera va creixent exponencialment si no s'esborren i per això van incorporar un missatget que diu " No és convenient mantenir més de 100 missatges a la bústia de la XTEC." I aquí ve el problema, convenient vol dir que no es poden tenir més de 100 missatges?

Fa temps que vaig decidir provar el correu de google (gmail) i la veritat és que n'estic força content. Té un servei de filtratge de correus excel·lent i m'arriba poc spam. I clar, com que ja utilitzo un servei de correu, vaig deixar el de la XTEC de banda. El continuo mirant cada dia però ja no descarrego els missatges, els tinc tots online (així els puc consultar des de qualsevol lloc).

Doncs bé, fa uns dies vaig adonar-me que "el sistema" m'havia esborrat uns missatges que tenia des de l'estiu passat. No creieu, no se'm va enviar cap missatge dient-me que havia exhaurit la meva quota o alguna cosa semblant. Res de res, sense més ni més, em van desaparèixer uns correus que jo volia conservar i que algú havia decidit, sense avisar-me, que ja no els podia guardar més.

És cert que tenia (i tinc) més de cent missatges en la bústia, però enlloc diu que no els hi pugui tenir. Més aviat diuen, com deia abans, que no és convenient però no que no es pugui. Un podria entendre que t'esborrin correus si t'avisen que t'has passat en l'espai a utilitzar, però aquest espai no està limitat (si més no, no se m'ha informat) i a més, ni tan sols s'ha avisat que l'espai està exhaurit.

VULL ELS MEUS MISSATGES JA!!!

3 comentaris:

admin ha dit...

Jordi: no és convenient que deixis més de 100 missatges al servidor perquè te'ls pots esborrar quan li plagui. T'ho diu pel teu bé, perquè no et trobis amb els misstages despareguts :-(

Per altra banda abans es podien visualitzar per correu web els missatges en format html i ara no. Per exemple, les subscripcions a fòrums de Moodle es veien perfectament. D'un temps ençà només pots veure que hi ha un missatge però no el contingut.

Potser que Xtec es plantegés utilitzar algun programa lliure de correu web, més potent, amb llibreta d'adreces, etc. no?

Anònim ha dit...

No us amoineu ... Feu servir un altre ISP i passeu del mal servei de la XTEC. Tornar a ser "més del mateix", tal com passa amb "Per quan un servei PHP-MySQL de qualitat al Departament d'Educació?"

Anònim ha dit...

Hola company,

em solidaritzo plenament amb tú!!!

Fa temps, en vaig tenir molts, moltíssims més de 100 (pot ser 500 o 600 ja no h0 recordo) i un bon dia mentre llegia els últims, de cop van desaparéixer tots.

Em va saber molt greu perque vaig perdre informació molt valuosa, ja que feia servir el correuweb com un petit disc dur online.

Ja vaig llegir el missatge, però quan el missatge va aparéixer jo ja debia tenir molts més.

Bé, la ressignació és la darrera sortida, no cal dir que en aquesta la nostra feina la fem servir massa vegades.

Salutacions cordials!

Toni Serrano.
IES Carle RAhola i Llorens