dijous, de febrer 02, 2006

Correus ofensius a la professionalitat dels mestres de Catalunya?

Fa uns dies vaig saber que a l'adreça del centre on treballo (una escola pública de Ripollet) havia arribat un e-mail amb un to altament ofensiu envers la professionalitat dels mestres que estem treballant a Catalunya. No en vaig fer més cas que el que faig a molts correus que m'arriben a la meva bústia personal i que fan referència a la situació lingüística que hi ha a Catalunya (bé, molts d'ells diuen que fa referència a la situación lingüística de cataluña).

No obstant, vaig preguntar a alguns companys que treballen en altres centres i resulta que ells també el van rebre però que a més n'havien rebut un altre de previ i des de la mateixa adreça de correu. Com que alguns companys me l'han enviat, ... Bé, serà millor que el transcrigui no? Doncs som-hi. El primer mail (rebut un dimarts 17 de gener a les 3 de la matinada, potser anava begut?) que es rebia era d'un tal David i des d'una adreça de terra (cowardd@terra.es) i que deia:

"ruego me confirme si la Srta. Anabel Roselló Cuenca
da clases y trabaja en su centro.
gracias de antemano
David"

En primer lloc cal destacar la gran qualitat lingüística que té aquest tal David. No sap que primer cal presentar-se, explicar la motivació, i després començar a escriure en majúscula!!!??? Tampoc deu saber que després d'un punt (ja sigui seguit i apart) cal tornar a escriure en majúscula. Entre paràgrafs cal deixar línia en blanc ... En fi, que moltes errades no? Doncs continuem ...

Al cap d'unes hores, i sense que els centres haguessin contestat, el tal David va tornar a enviar un altre correu electrònic (aquest va ser enviat el 18 de gener a les 7 de la tarda, suposo que sense haver consumit gaire alcohol) fora de to, amb encara més errades ortogràfiques i gramaticals. Aquí el teniu:

"llamo, mando correo electrónico a empresas/instituciones
europeas. en castellano, para entendernos. el 99% da
respuesta en castellano.
hago lo mismo a Cataluña - 2 de cada 3 dan
respuesta en su dialecto (perdón, idioma).

al parecer la educación es algo que no se aprenda
en cataluña. gracias de todas formas por hebermelo
confirmado. La ¨ventaja competitiva¨(si saben lo que
esta expresión significa) de Cataluña se incrementa....

un abrazo,"

Ja us podeu imaginar com em vaig sentir. Tot i això, abans de fer cap comentari cal adonar-se del gran nivell lingüístic d'aquest "david" (ho escric en minúscula perquè ... perquè si). Però deixant a banda el seu domini academicista de la llengua de Cervantes, cal reflexionar sobre la motivació d'aquests correus. En fi, un exemple més d'aquests actes sense qualificatius ...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Això que comentes seria la versió cutre d'això altre:
http://www.lamalla.net/canal/educacio/noticies/article.asp?id=185512

Què trist.

Anònim ha dit...

Sorry.
Això que comentes seria la versió cutre d'això altre.