dilluns, de gener 09, 2012

Quantes hores treballa un docent?


El passat 31 de desembre vaig tornar a escriure en el blog, després de gairebé un any sense fer-ho. I aquí estem, al 2012 i a punt de començar els escrits d'aquest any. Em permetreu que el primer post que faci sigui anunciant un "experiment personal". Ara m'explico.

Sembla que darrerament hi ha una obsessió gairebé malaltissa en fer retallades en el sector públic. I una gran part de la població, el primer que fa és mirar al funcionariat, com a causa de la situació econòmica actual. Que si cobren massa, que si treballen poc, que si tenen feina per tota la vida ... No continuaré per aquí perquè no val la pena. Cadascú que pensi el que vulgui

La veritat és que de gent que no treballa n'hi ha a tot arreu, entre els funcionaris, però també en els treballadors per compte d'altri, "emprenedors", polítics, "grans empresaris", ... No entraré aquí a fer una defensa de cap colectiu, però si que us vull mostrar el meu horari laboral.

D'una banda teniu el meu calendari setmanal, on hi ha totes les hores que treballo per a l'administració. Hi ha una previsió d'hores que haig de treballar cada dia, però s'anirà actualitzant a mesura que vagi fent les hores que necessiti per a desenvolupar la meva tasca.


Les hores que hi ha referenciades fins a dia que visiteu el meu calendari seran les hores que realment hauré treballat, i les que hi hagi indicades en el futur, són una previsió del que hauré de fer.

D'altra banda, en aquesta pàgina podreu veure quantes hores hauria d'haver fer (tenint en compte els festius que té tota la població) i quantes hores he fet realment aquella setmana. Òbviament, els períodes de "vacances escolars" jo continuaré treballant, i si no faig el nombre d'hores que em pertoquen, les descomptarem de els que porti acumulades.


Aquest experiment durarà fins al 31 de desembre de 2012, així podrem veure quantes hores de més o de menys ha fet aquest funcionari d'un dels cossos docents. PD: Espero que si a algú se li acudeix dir-me durant aquest any que "ell em paga el meu sou", a final d'any també s'avingui a pagar-me les hores extra que pugui fer al llarg de l'any ;-)5 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola, què entens per
"Activitats sense horari fix" ?

Ducktorrat ha dit...

Seguiré amb interès el vostre experiment, mentre podeu llegir les clacades d'un ànec cada dia més indignat "amb els de dalt" http://ducktorrat.blogspot.com/2011/12/anem-be-miserables.html

Jordi Perales ha dit...

Hola Raul,

Les activitats sense horari fix són les 7 hores i mitja a la setmana que hem de fer els docent, però que no tenen un horari fix. Habitualment les fem a casa, jo he optat per compactar-ho tot i fer-ho a continuació. Però en els dies que això no sigui així, ho canviaré en el calendari i es podrà veure.

Duktorrat, aquí em trobaràs. Salutacions

Anònim ha dit...

Intentaré seguir l'experiment. De moment això de "sense horari fix" ja em sona a escaquejada.

Friso per veure el calendari de juliol, agost i setembre.

Anònim ha dit...

Al Sr. Anònim: sense horari fixe són les hores que molts professionals dedeiquem a la feina estant a casa, preparant exàmens, corretgint-los, etc..això pels mestres. En el meu cas (metge), estudiant, preparant presentacions per treballs, publicacions, xerrades, estudiant, etc...

Això, estimat anònim, no és "escaqueig", es feina no remunerada que mai es té en compte.

Si fem unes determinades declaracions, s´han de fer amb coneixement del terreny on ens movem.

No ha pensat vosté, que part del seu estat actual, es deu als seus mestres en la seva infància.
És fàcil oblidar determinades coses.

A vosté, Sr. perales, la meva sincera felicitació per la valentia que ha mostrat amb la publicació dels seus horaris.

Fco Javier Marín Román