dijous, d’abril 02, 2009

Les decisions en la "res publica"

De fa molt temps que vinc pensant en el perquè de l'opacitat de l'administració a l'hora de prendre les decisions. Compte! No estic dient que les decisions siguin equivocades. És més, en molts casos les decisions que es prenen acaben sent les úniques decisions possibles. Però el que sobta és la manca d'informació que hi ha en molts casos.

En temps de crisi, quan els recursos públics van de baixa, sembla que aquesta opacitat encara s'accentua més. Massa vegades s'acaben fent públiques algunes decisions que s'han pres sense donar cap mena d'explicació. El pitjor de tot és que si les coses s'expliquessin, no hi hauria la contestació que hi ha a algunes decisions.

No em refereixo a cap qüestió en concret, que consti, però algunes decisions que m'afecten personalment em deixen més que parat per l'obscurantisme que les envolta. Al final la polèmica no és per la decisió en si, sinó per la manca total i absoluta d'informació veraç i contrastable.

Crec que, en l'àmbit de l'administració hauríem de tendir a la màxima transparència, fer partícip el ciutadà i el treballador públic de les decisions que s'han de prendre. O és que el ciutadà no entendrà que, en un ambient de baixada de les recaptacions públiques, que ens hem d'estrènyer el cinturó començant per l'administració?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Rafael Colomina Morales

Sigue la pista...