dilluns, de febrer 16, 2009

Acord Generalitat - Microsoft en matèria educativa

Aquesta tarda se signarà a les 18'30 un acord de col·laboració entre la Generalitat i Micro$oft un acord de col·laboració en matèria educativa. No sé ben bé a què es deu aquest acord perquè segons han anunciat repetidament diversos Consellers, la Linkat hauria de ser el sistema operatiu de la Generalitat.

El cas és que no hi ha massa dades difoses fins al moment. El que no dubto és que des de l'empresa que signarà l'acord es vendrà com un gran èxit. No és estrany que any rere any aquest home es dediqui a fer el que fa en alguna convenció de la seva empresa.

10 comentaris:

Eloy ha dit...

Ostres, s'assembla al Montilla però en marxòs.
Estarà content per tota la pasta que ens treurà?

el_libre ha dit...

Mireu aquest altre és més divertit:

http://www.youtube.com/watch?v=tmja_g5h4Fg

Joan Maria ha dit...

Vull dades... vull saber quant ha costat aquest acord amb la Generalitat.
Perquè fan "tanta" promoció del Linkat si després es signen acords amb Micro$oft?
Quant hagués costat integrar sistemes tàctils amb una distribució linux? quants llocs de treball s'haguessin generat investigant, desenvolupant i implementant una solució adaptada per a les necessitats específiques que necessita educació treballant amb software lliure?
Potser em sento defraudat, potser indignat, un cop més.

Joan Maria ha dit...

Bé, veig que ja vas comentar alguna cosa en relació al tema Programari lliure en temps de crisi. Una oportunitat per a la creació de llocs de treball.

No sóc lector habitual del teu bloc, però després d'haver vist la noticia a TV3, m'he vist amb la necessitat d'expulsar el que sentia de dins ;-) He cercat i al primer lloc on he vist que se'n parlava ho he abocat.

Anònim ha dit...

Hola Joan Maria,

El problema no es troba en el fet que vingui el CEO de cap empresa sinó que per part del CTTI i dels gestors TIC de l'administració hagin permès això. Sabeu el que costa que un president faci un forat en la seva agenda per signar un conveni amb una empresa? Tant malament estem amb el català que ha de venir gent de fora a ajudar-nos?

Han explicat que estem subvencionant les llicències de windows?


Anonymous

Anònim ha dit...

Es evident que la idea del conveni ve de Microsoft. Ells la proposen i els polítics, que evidentment no hi entenen, firmen ben contents. No crec que a la Generalitat li costi res, tampoc massa a Microsoft ja que el que farà es aportar TabletsPC als alumnes d'un parell d'aules d'un col·legi de Lleida (ja ho han fet en altres comunitats) i els hi donarà accés al el seu sistema Live@edu al mateix temps que forma als professors en aquest sistema.

Es el que li interessa a Microsoft, vendre el Live@edu, que es un solució per connectar escoles i campus, al temps que erosiona els projectes basats en Linux. Els polítics no saben que hi ha darrera la firma igual que no ho sabien els polítics de ERC al imposar el Linkat, intentant començar la casa per la teulada (en les TIC en educació).

Joan ha dit...

Com ja ens imaginavem alguns, el projecte Linkat era simplement una campanya de maquillatge. Si no s'utilitza el programari lliure ,es simplement pq no hi ha voluntat real per fer-ho. Això sí, la caixeta del linkat és molt bonica i haurà costat una pasta gansa.

Anònim ha dit...

Hola,

Per què carregueu contra el projecte Linkat si realment el problema es troba en la gent de M$, el CTTI i el Govern?

Qui ha de marcar la pauta és el Govern i el CTTI en té part de la culpa que això sigui així.

Penseu que el primer interessat en "vendre" llicències de windows és el propi CTTI o...d'on us penseu que s'anaven a treure els 12 M Eur. del conveni amb Micro$oft? Doncs del que paguen els diferents Departaments.

Anònim ha dit...

http://www.diaridemataro.cat/ct/noticia:Cos/seccions:linux/_/23749

Anònim ha dit...

Els calés que ens tregui es el de menys..

El gran problema és que estem fent una educació absurda... basada en pantalles tactils i continguts multimedia i conyes varies que acostumaran als alumnes encara més a no llegir, a escriure amb una pila d'errades ortogràfiques, a no buscar ni investigar perquè ja li dones tot fet amb multimèdia, etc...

La informàtica no fa falta per ensenyar. que no us enganyin. I sinó mireu com va ara tot.. Fan classes de mòbils ? No! Perquè el mòbil s'ha ficat sol en la nostra vida.. la informàtica també ho està fent.. no cal predre el temps ensenyant a fer anar el Word (sí, Word de Microsoft i cap més), sino que s'hauria d'ensenyar TEORIA informàtica.. com son els ordinadors, com treballen, perquè les coses es fan d'una manera i no d'una altra, aprendre que la informàtica serveix per ordenar, classificar.. sinó d'aqui uns anys tindrem gent que utilitzará l'ordinador de màquina d'escriure (igual que passa ara)