dilluns, de novembre 24, 2008

Santa Cecília, Amposta, i l'Himne de la ciutat?

Aquest cap de setmana els músics han celebrat Santa Cecília. A Amposta, com és normal, concert divendres a la nit i dissabte a la nit. I diumenge de matí cercavila i missa.

Divendres a la nit vaig anar al Concert de la Lira, s'havia anunciat un muntatge per a celebrar el centenari de l'atorgament del títol de Ciutat a Amposta. La Lira va fer un repàs a aquests 100 anys. Va ser un concert diferent, però molt especial, amb la sala fins a dalt de tot, i la sala "del ball", on es retransmetia el que es feia a dalt, també bastant plena.

Una de les peces que van interpretar la banda i la coral va ser l'"Oh, Amposta!" Una peça estrenada el 17 d'agost de 1.928. Aquí teniu la interpretació que en va fer la Lira el divendres passat i que, tal i com podeu sentir al final de la peça, va emocionar al públic.



Si tenim una peça que parla del nostre poble, que sembla que emociona a la gent, que músicalment no està gens malament i que té una lletra respectuosa, em pregunto ... Perquè no es converteix l'"Oh, Amposta!" en l'himne oficial d'Amposta?