divendres, d’octubre 10, 2008

El primer ordinador.

No és que sigui un gran seguidor de la sèrie "Cuéntame como pasó", però la veritat és que de tant en tant vaig mirant els capítols, ja sigui en directe per la televisió o a través de la web de RTVE. Ahir però em va fer gràcia un petit fragment en el que Antonio Alcántara arriba al seu despatx i veu una caixa bastant gran i pregunta a l'encarregat què és allò?

Al cap d'un instant arriba un noi que acaba d'incorporar-se a l'empresa, i diu que ho ha encarregat ell. És la última novetat tecnològica que els hi treurà molta feina de sobre. Endevineu què és? És un ordinador portàtil!!!! Us imagineu que en aquell temps hagués arribat a l'escola un aparatot com aquest?



El noi justifica la compra perquè així els hi treurà molta feina. No ho sap prou bé, l'Alcàntara, la feina que li treurà. Iep, la que li treurà, i la que li donarà!!!!!

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Gairebé igual que el meu Eee

Adam ha dit...

http://es.wikipedia.org/wiki/IBM_5100

Pilar Soro ha dit...

El meu pare tenia un negoci de màquines d'escriure, d'això va viure molts anys i va mantenir una família de 6 fills, però....amb l'arribada dels ordinadors va decidir jubilar-se i deixar que els meus germans continuessin el negoci amb els ordinadors, peruè gairebé de sobte les màquines d'esciure van desapareixer.

Anònim ha dit...

El primer ordinador portàtil d'IBM fou el 5100 de l'any 1975 que costava 20.000 $ (http://oldcomputers.net/ibm5100.html) Així doncs, és poc probable que una petita empresa espanyola de l'època en pogués tenir un.


El model que surt a la sèrie és el 5155 de l'any 1984 que pesava 14,5 kg i costava 4.200 $.

Felicitats pel bloc. Fa temps que el segueixo.