dilluns, de setembre 01, 2008

Comença un nou curs escolar - Aspectes "estrella"

Dilluns 1 de setembre. Obren les portes de les escoles i instituts per a començar el curs escolar que atendrà els alumnes a partir del dia 15.

Dintre d'una estona, arribaran els primers mestres a les escoles i es trobaran amb les novetats del curs. Algunes obres ja acabades, d'altres sense acabar i que s'hauran de fer en tot just 15 dies, nous companys, algunes incidències vàries, ... Vaja, que es trobaran exactament el mateix que es trobava un mestre quan arribava a l'escola ara fa 150 anys.

Aquest curs crec que rondarà al voltant de dos temes centrals, la Llei d'educació de Catalunya i la descentralització del Departament.

La Llei, tot just aprovat el projecte de Llei pel govern ara entrarà al Parlament. Ja veurem com en sortirà, perquè tinc la impressió que tothom sap com ha entrat al Parlament, però ningú sap com acabarà sortint-ne.

La descentralització del Departament comença a prendre forma de manera decidida. Ja es van crear uns serveis territorials nous l'any passat i caldrà veure cap a on s'encamina la reorganització del Departament.