dimecres, de juny 04, 2008

Ressenya llibre "La descentralización educativa en España

Fa uns dies vaig llegir el llibre que m'havien passat "La descentralización educativa en España", editat l'any 2005 per la fundació Pi i Sunyer, d'estudis autonòmics i locals.

En el llibre fa un repàs històrico-jurídic del procés de transferències de competències educatives des de l'Estat cap a les Autonomies. S'analitzen, a grans trets, els resultats de les diferents polítiques educatives que s'han desenvolupat des de l'assumpció de les competències per part de les comunitats autònomes. No obstant, l'estudi, no estudia la possible col•laboració i/o traspàs de competències més enllà de l'àmbit autonòmic. Resta al marge de l'estudi, l'acció que sobre el món educatiu han realitzat les entitats locals.

Com a conclusions destacaria una afirmació que contrasta amb algunes manifestacions, sobretot sindicals, que denúncien la poca inversió en matèria educativa. Doncs bé, d'aquest estudi se'n desprén que, a partir de cert nivell d'inversió en educació, no necessàriament milloren els resultats de la població escolaritzada.

Aquí podeu llegir tota la ressenya.